Vera
Vonk

Wie?
Vera Vonk, 19 jaar en ik woon sinds kort samen met mijn vriend in Almere Centrum. Ik ben derdejaars logopediestudente aan Windesheim Flevoland en ik ben op dit moment bezig met een minor aan Hogeschool Utrecht over neurologische verworven spraak, taal- en slikstoornissen.

Vrienden over?
Perfectionistisch,gezellig, behulpzaam, soms wat onzeker, lief en spontaan.

Winning Moment?
Ik kon het niet geloven. Ik was en ben nog steeds zo ontzettend blij. En ja, er kwamen wel wat tranen. Het voelt echt als een overwinning, omdat ik hard heb gewerkt.

Doel Missverkiezing?
Ik wil andere meisjes inspireren om te vechten voor je dromen. Het is zo belangrijk om te doen wat jij leuk vindt. Ondanks wat andere mensen erover denken en zeggen. Daarnaast zet ik mij in voor een stichting die dicht bij mijn hart ligt, namelijk Jonge Mantelzorgers Almere. Ook ik ben een jonge mantelzorger geweest en er is nog te weinig aandacht voor. Door mijn deelname, wil ik meer bekendheid genereren voor jonge mantelzorgers.

Nice to know?
Ik ben ongelofelijk onhandig. Ik laat altijd alles vallen en knoei met eten op mijn kleding. Ook ben ik kampioen in dingen kwijtraken… mijn familie en vriend worden er weleens moe van. Gelukkig vind ik (bijna) altijd alles terug!