Julia
van Loon

Wie?
Julia van Loon uit Tilburg. 21 jaar en ik studeer als ervaringsdeskundige. Daarnaast werk ik als TED spreker, voorlichter en probeer ik met mijn levensverhaal mensen te bereiken om actie te ondernemen. Dit doe ik op verschillende creatieve manieren: van theater en met muziek naar verhalen vertellen.

Vrienden over?
Mijn vrienden zeggen vaak dat ik gezellig, lief en grappig ben. Dat ik erg ambitieus ben en ook een doorzetter. Als ik ergens voor ga dan doe ik het voor de volle 200%. Ik word vaak als een lief en zorgzaam type gezien omdat ik andermans behoefte boven de mijne zet. Naast dit alles ben ik ook enorm eigenwijs en koppig, dit komt mij ten goede maar vaak ook niet.

Winning Moment?
Ik had het totaal niet zien aankomen. Ik deed mee omdat dit altijd mijn droom was, natuurlijk ging ik voor de winst maar dat dit ook werkelijkheid werd, had ik nooit gedacht!

Doel Missverkiezing?
Ik wil laten zien dat je je dromen waar kan maken, als je maar hulp vraagt. Zelf ben ik 6 jaar verslaafd geweest en zag ik maar geen einde komen aan alle problemen. Op het moment dat ik hulp vroeg en ik een beter leven wilde, ben ik ook ontzettend hard hiervoor gaan werken. En door deze hulp ben ik nu op een plek die ik nooit dacht te bereiken. Ik had dit niet gekund zonder hulp te vragen en aan te nemen. Ik wil graag anderen bereiken en laten zien dat er hoop is en dat je je doelen kunt bereiken en je dromen waar kunt maken.

Nice to know?
Ik hou enorm van fantasy films, Harry Potter, Lord of the Rings maar ook films zoals The Hunger Games. Ik kan me compleet verliezen in muziek of boeken. En je kunt me ook altijd wakker maken voor een goed bord met eten!