Kimberley
Xhofleer

Titel
Miss Beauty of the Netherlands 2016

Leeftijd
22 Jaar

Woonplaats
Ysselsteyn (Limburg)

Stel jezelf in het kort voor.
Mijn naam is Kimberley Xhofleer, 22 jaar oud en woonachtig in het mooie Ysselsteyn (Limburg). Onlangs heb ik mijn Studie Social Studies aan de Avans Hogeschool in Den Bosch afgerond en daar ben ik erg trots op. Verder is dansen mijn grootste hobby en ben ik een echt gezelligheidsmens. Ik hou er van om leuke dingen te doen met vrienden en familie.

Hoe heb je de missverkiezing Miss Beauty of the Netherlands 2016 ervaren?
De Missverkiezing heb ik als zeer bijzonder ervaren. Het is een once in a lifetime kans geweest die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik heb als persoon zo’n grote groei doorgemaakt! Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en ook kan ik mezelf veel beter presenteren als voorheen.  Als ik de foto’s terugkijk van de casting tot aan de Nederlandse finale zie ik een onzeker meisje groeien tot aan iemand die met beide benen op de grond staat en weet wat ze wil. Ik zou dan ook graag tegen meisjes die twijfelen om mee te doen willen zeggen dat ze het gewoon moeten doen. Het is zo goed voor je ontwikkeling en daarnaast super gezellig!

Wat was het eerste wat jij deed toen jij de titel won?
Het eerste wat ik deed toen ik de titel won was heel hard schreeuwen. Dit moment is ook perfect vastgelegd op de beeld en foto! Ik kon het gewoon niet geloven. Ik was al super blij dat ik in de finale stond en dat ik deze dan ook nog won was echt een onbeschrijfelijk moment. Ik was iedereen zo dankbaar en zo trots op mezelf!

Had jij al ervaring als miss/model?
Voordat ik aan Miss Beauty of the Netherlands meedeed had ik nog geen ervaring als Miss en Model. Voor mij was dus alles helemaal nieuw. Ik vond het dan ook erg prettig dat ik bij iedere fotoshoot goed begeleid werd, waardoor ik ook de ruimte kreeg om mezelf verder te ontwikkelen. Inmiddels heb ik al wat fotoshoots mogen doen waaronder ook een bikinishoot. Deze was erg leuk om te doen met een strandachtergrond en waaier! Ook dat ik nu internationaal mag om Nederland te vertegenwoordigen is een droom die uitkomt. Toen ik begon aan dit avontuur kon ik het mezelf niet eens voorstellen! Zo gaaf!

Wie ga je het meest missen tijdens jouw internationale avontuur?
Ik ga de mensen die het dichtste bij mij staan het meeste missen tijdens mijn Internationale avontuur. Je gaat natuurlijk helemaal alleen naar een ander land en dan zal het wel even wennen zijn dat je je familie en vrienden niet direct om je heen hebt. Buiten het feit dat ik alleen op het podium heb gestaan, hebben zij wel het hele traject met mij meegeleefd en hebben zij waarbij mogelijk de nodige hulp geboden. Echter is het maar voor een paar weekjes, dus ga ik lekker genieten in Cambodja!

Waar mogen we jou snachts voor wakker maken?
Sushi!! Dat is echt mijn lievelingseten! Ik zou wel 24/7 sushi kunnen eten, dat vind ik zo lekker! Ik zou het dan ook niet erg vinden om hiervoor wakker gemaakt te worden!

Wat is jouw ambitie voor over 5 jaar?
Mijn ambitie is om over vijf jaar een leuke baan te hebben bij een bedrijf waar ik mezelf verder kan ontplooien tot een steeds betere professional. Ik vind het belangrijk dat je kunt blijven leren, want je bent tenslotte nooit uitgeleerd.