Aafke
Stroosma

Titel
Top Model of the Netherlands 2019

Leeftijd
22

Woonplaats
Burgum, Friesland

Stel jezelf in het kort voor.
Mijn naam is Aafke Stroosma en ik ben dit jaar gekroond tot Top Model of The Netherlands 2019! Ik ben 22 jaar oud en ik woon in een klein dorpje genaamd Burgum in de provincie Friesland. Ik werk als receptioniste bij Van der Valk Hotel Hardegarijp-Leeuwarden. In mijn vrije tijd spreek ik vaak af met mijn familie en vrienden. Ook hou ik ontzettend veel van shoppen!

Hoe heb je de missverkiezing Miss Beauty of the Netherlands 2019 ervaren?
Het was echt een geweldige ervaring! Ik ben heel erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.  We hebben echt zulke leuke dingen gedaan! Zo zijn we onder andere 5 dagen naar Frankrijk geweest met alle 36 missen en de organisatie! Het was heel erg gezellig! Maar waar ik echt heel erg trots op ben is dat ik zo gegroeid ben tijdens het traject en ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. En als extraatje heb ik er 35 nieuwe vriendinnen bij gekregen!

Wat was het eerste wat jij deed toen jij de titel won?
Ik heb natuurlijk genoten van mijn winning moment! Eerst werd ik helemaal omhelsd door alle missen op het podium die mij gingen feliciteren. Daarna ben ik snel naar mijn familie gegaan die mij natuurlijk ook op stonden te wachten naast het podium! Na alle felicitaties zijn we naar de afterparty gegaan wat erg gezellig was.

Had jij al ervaring als miss/model?
Nee, vroeger heb ik het wel geprobeerd. Veel mensen zeiden dat ik mij moest inschrijven bij een modellenbureau. Ik heb het wel geprobeerd maar niet echt met resultaat. Ik ben mij volledig gaan focussen op mijn studie en ik dacht misschien komt de modellenwereld ooit nog eens op mijn pad.

Wie ga je het meest missen tijdens jouw internationale avontuur?
Ik heb niet echt snel heimwee. Maar ik denk dan toch mijn vriend, mijn moeder en mijn hondje. Mijn moeder en ik wonen met z’n tweetjes samen met Senna de chihuahua dus we hebben een hele hechte band.

Waar mogen we jou s’ nachts voor wakker maken?
Voor sushi! Sushi is echt mijn lievelingseten en het liefst eet ik het elke dag!

Wat is jouw ambitie voor over 5 jaar?
Dat weet ik nog niet precies. Ik wil graag verbonden blijven aan Miss Beauty en een carrière opbouwen als model.