Interview Roos Hoppenbrouwers | Miss Beauty of Zuid-Holland 2024
21 februari 2024
Interview Daniëlle Blaak | Miss Teen of Drenthe 2024
1 maart 2024
Interview Roos Hoppenbrouwers | Miss Beauty of Zuid-Holland 2024
21 februari 2024
Interview Daniëlle Blaak | Miss Teen of Drenthe 2024
1 maart 2024

Interview Roos Pruijsen | Miss Teen of Zuid-Holland 2024

Roos Pruijsen nam de kroon over op zondag 3 december 2023 van Puck de Vette en is de nieuwe Miss Teen of Zuid-Holland 2024. Roos is geen onbekende bij Miss Beauty, want vorig jaar werd zij 1st runner-up Miss Teen of Zuid-Holland 2023. Na haar winst dit jaar stelden wij haar meteen een aantal vragen om Roos beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Roos?
Mijn naam is Roos Pruijsen, 17 jaar oud en woonachtig te Schiedam. Ik volg de opleiding onderwijs assistente en ben werkzaam in de horeca in Hoek van Holland. Mijn hobby’s zijn shoppen en leuke dingen doen met mijn vrienden en familie. In mijn overige vrije tijd ben ik veel bezig met modellenwerk en doe ik fotoshoots om mijn portfolio verder uit te bouwen. 

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
In het verleden ben ik heel onzeker geweest, zo onzeker dat ik bijna overal om moest huilen. In de afgelopen paar jaar ben ik aan mezelf gaan werken om mijn onzekerheid te overwinnen. Een groot voorbeeld was mijn deelname aan Miss Teen of Zuid-Holland 2023, hier ben ik first runner up geworden en kreeg ik als feedback dat ik mezelf meer mocht laten zien en meer mocht genieten. Ik hield me op de achtergrond door mijn onzekerheid. Dit jaar heb ik de tijd genomen om deze onzekerheid te overwinnen en nu mag ik mezelf Miss Teen of Zuid-Holland 2024 noemen!

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
Ik wil een rolmodel zijn voor jonge meiden. Ik ben het grote voorbeeld van een meisje die ontzettend onzeker was die zich heeft ontpopt tot een zelfverzekerde jonge meid. Overwin je angsten, ook al ben je ergens bang voor. Ga de uitdaging aan om je doel te bereiken, daardoor ontwikkel je jezelf en zal je snel merken dat je veel zelf zekerder wordt. Het is makkelijk om dingen uit de weg te gaan maar daardoor stagneer je je in je persoonlijke ontwikkeling. Ik heb zelf faalangst, maar door mee te doen aan Miss Beauty of Zuid-Holland heb ik zelf kunnen ervaren dat dit super leuk is en dat je er veel kan leren. In 2023 had ik mijn doel niet gehaald en wilde het graag daarom nog een keer proberen om dit keer wel te kunnen winnen en dit is mij gelukt door niet op te geven! 

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Ik ben lief, zorgzaam, behulpzaam en een doorzetter maar naast deze competenties ben ik ook vastberaden om mijzelf te ontwikkelen tot een rolmodel voor jonge meiden die onzeker zijn. Ik wil dit traject in het diepe springen om mezelf nog beter te leren kennen, nog zelf zekerder worden zodat ik trots kan zijn op mijn ontwikkeling. Ik ben eigenwijs en leergierig dus ik sta open voor alle kansen die dit komende traject op mijn pad komen. Van mijzelf ben ik rustig, maar ik kan zeker gezelligheid in de groep creëren. 

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:
Toen ik een jaar of 7 was ging ik voor het eerst skiën, ik zag iedereen die berg naar beneden skiën en ik wilde dat ook. Toen ik probeerde naar beneden te skiën en dit niet lukte, gooide ik mijn skies naar beneden en ben ik de berg afgelopen. Ik ben nu 17 jaar en ik vind het heerlijk om te skiën en kan ik het nu ook redelijk goed, ik geniet ervan als ik door de sneeuw naar beneden ski. 

Leuk feitje: ik lust geen kaas😊

Wij wensen Roos heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @roos_pruijsen

Foto: RDJ Fotografie