Miss Beauty of the Netherlands is de leukste én grootste missverkiezing van Nederland. Miss Beauty of the Netherlands levert 2 hoofdwinnaressen : Miss Beauty of the Netherlands en Miss Teen of the Netherlands (15 t/m 18 jaar). De provinciale voorrondes bestaan uit:
Miss Beauty of FrieslandMiss Beauty of GroningenMiss Beauty of DrentheMiss Beauty of OverijsselMiss Beauty of GelderlandMiss Beauty of UtrechtMiss Beauty of FlevolandMiss Beauty of Noord HollandMiss Beauty of Zuid HollandMiss Beauty of ZeelandMiss Beauty of Noord Brabant en Miss Beauty of Limburg. Miss Beauty of the Netherlands bestaat sinds 2015 en is een afgeleide van Queen of the BeNeLux welke sinds 2009 bestond. De organisatie van Queen of the BeNeLux besloot begin 2015 te stoppen met de landen Belgie en Luxemburg en is toen doorgegaan onder de naam Miss Beauty of the Netherlands.

– Je bent in het bezit van een Nederlands paspoort
– Je bent minimaal 15 en maximaal 27 jaar
– Je hebt geen kinderen en bent niet getrouwd of getrouwd geweest
– Je hebt geen strafblad

Wij hebben geen lengte eisen of eisen met betrekking tot maten. Een echte Miss heeft het totale pakket : een mooie uitstraling + een goed stel hersens.

Een castingdag verloopt als volgt. Je wordt geregistreerd bij een van onze hostesses en je krijgt een deelnamenummer. Je wordt in groepen van 4 dames voor de jury verwacht in jouw beste cocktail of business outfit (geen spijkerbroeken!). Daarnaast heb je je haar en make up natuurlijk zo goed mogelijk verzorgd (let op dit is een casting van een missverkiezing, een miss mag gewoon met make up op bij een casting verschijnen, in tegenstelling tot een modellencasting). Bij de jury zal jij je moeten voorstellen en zullen er enkele vragen worden gesteld. Vervolgens zul je jezelf in bikini aan de jury laten zien en een korte catwalk training krijgen hoe je moet lopen. Hierna worden er dames naar huis gestuurd. De dames die overblijven zullen 1 voor 1 een vraag in het engels van de jury krijgen. Hierna wordt er bekend gemaakt wie er door zijn naar de volgende ronde.

Als eerste wordt je uitgenodigd voor een van onze castings. Dit is in de provincie waar jij vandaan komt. Voor elke casting worden rond de 100 dames geselecteerd. Uit deze castings komen de finalisten per provincie. Je doet dan mee voor de titel van Miss Beauty of [jouw provincie]. Uit elke provincie finale komen twee winnaressen. De Miss Beauty of the Netherlands en Miss Teen of the Netherlands. Dit zijn totaal 12 finalisten voor Miss Teen of the Netherlands en 12 finalisten voor Miss Beauty of the Netherlands. Deze finalisten doen mee aan verschillende fotoshoots, modeshows en je kunt leuke uitstapjes verwachten zoals een week naar het buitenland, teambuildingsactiviteiten en meer. Daarnaast zetten we ons in voor een goed doel. De verplichtingen die je hebt zijn: aanwezig zijn bij de fotoshoot en aanwezig zijn bij de finaleweek en eindfinale, de rest is allemaal optioneel. We sluiten het seizoen af met een spetterende finale in Studio 21, in Hilversum. Tijdens deze finale kiezen we de nieuwe Miss Beauty en Miss Teen of the Netherlands die Nederland internationaal vertegenwoordigen bij Miss Earth (Filipijnen) en Miss Teen International (India).

Klik hier om het schema te zien voor Miss Beauty of the Netherlands 2022.

Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen aan een casting van Miss Beauty of the Netherlands.

Je krijgt na je aanmelding zo spoedig mogelijk bericht van ons. Dit duurt meestal 2 weken. Duurt dit langer dan kan je altijd een mail sturen naar je provincie, bij deze de provincies en de email adressen:
Drenthe : drenthe@missbeautynetherlands.com 

Flevoland : flevoland@missbeautynetherlands.com

Friesland : friesland@missbeautynetherlands.com 

Gelderland : gelderland@missbeautynetherlands.com

Groningen : groningen@missbeautynetherlands.com 

Limburg : limburg@missbeautynetherlands.com

Noord Brabant : noordbrabant@missbeautynetherlands.com

Noord Holland : noordholland@missbeautynetherlands.com

Overijssel : overijssel@missbeautynetherlands.com

Utrecht : utrecht@missbeautynetherlands.com

Zeeland : zeeland@missbeautynetherlands.com

Zuid Holland : zuidholland@missbeautynetherlands.com

De veiligheid van jou als deelneemster, de organisatie en gasten staat bij ons voorop. Daarom houden wij ons ten alle tijden aan de op dat moment geldende coronamaatregelen van de overheid. De meeste castings vinden plaats in hotels, restaurants of zalen. Ben jij uitgenodigd voor de casting? Dan ontvang je een paar weken voor de casting de exacte informatie van jouw provincie waar je rekening mee moet houden. De kans is groot dat je een coronatoegangsbewijs moet laten zien bij binnenkomst. Dat is een testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs. Dit geldt ook voor jouw ouders en/of vrienden.