Makiko
Kelatow

Wie?
Hoi! Mijn naam is Makiko Jolie Kelatow, ik ben 19 jaar en ben geboren en getogen in de Zaanstreek. Momenteel ben ik aan het afstuderen: International Aviation Operations. Na deze zomer zal ik waarschijnlijk beginnen aan mijn HBO studie Business  IT&Management.

Winning Moment?
Ik was zo ontzettend blij en ook verbaasd dat de bekendmaking en kroning een beetje in een grote waas waren! Op een van de foto’s na de bekendmaking zie je mij een schietgebedje doen tijdens de kroning. Hier dacht ik aan iedereen die helaas niet bij dat moment konden zijn.

Doel Missverkiezing?
Ik hoop mijzelf meer te ontwikkelen en in persoonlijk vlak te groeien. De aankomende maanden zal ik mijzelf vast en zeker tegen komen op lastige momenten en ik denk dat dat erg leerzaam is. Natuurlijk wil ik ook optimaal genieten van alle kansen  en prachtige dingen die ik de komende tijd mag beleven! Tijdens het provinciale traject ben ik mij gaan verdiepen in het milieu en duurzaamheid. Ik ben toen zo veel dingen te weten gekomen en hierdoor ben ik ontzettend bewust geworden van het  effect van mijn gedrag op de aarde en het klimaat. Ik wil het platform wat de verkiezing mij biedt gebruiken om jongeren bewuster te maken. Samen zullen kleine stapjes namelijk grote stappen vormen richting een duurzamere aarde.

Vrije tijd?
De afgelopen 2.5 jaar zet ik mij erg actief in voor studenten inspraak. Dit doe ik in de Centrale Studentenraad, deze vertegenwoordigd meer dan 34.000 studenten! Hier heb ik door kunnen groeien, wat betekend dat ik mij nu al bijna 2 jaar vicevoorzitter en sinds kort ook penningmeester mag noemen. Ik vind onderwijs ontzettend belangrijk, helemaal omdat dit nog niet wereldwijd zo vanzelfsprekend is als in Nederland. Voor de Centrale  Studentenraad mocht ik afgelopen jaar afreizen naar het buitenland om daar ervaring op te doen en te beleven hoe studenten inspraak geregeld is in andere landen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat wij in Nederland een ontzettend goede basis  hebben voor een goed onderwijssysteem. Daarom geniet ik er des te meer van om op te komen voor de mening van de studenten. Verder doe ik 3-5 keer per week aan krachttraining en ben ik ontzettend goed in het binge-watchen van nieuwe series op Netflix.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is mijn ontzettende doorzettingsvermogen. Als ik een doel voor ogen heb, zal ik alles geven om dit te bereiken!

Leuk feitje?
Ik kan grotendeels alle Harry Potter-films meepraten inclusief spreuken, en hoewel ik Indonesische roots heb ik een Japanse voornaam.