Sophie
Egberink

Wie?
Mijn naam is Sophie, ik ben 22 jaar en kom uit Hilversum. Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en ik heb een bijbaantje als Fitness trainer in de sportschool op Hilversum mediapark.

Winning Moment?
Als eerste heb ik alle andere meiden van mijn provincie op het podium een dikke knuffel gegeven en bedankt voor de afgelopen weken. Daarna stonden mijn vrienden en familie snel voor mijn neus om me te knuffelen en te feliciteren. Ik vond het zo leuk dat alle meiden ook zo enthousiast en lief waren en ook mijn familie en vrienden waren (zijn!) nog steeds super blij. Verder heb ik al mijn vrienden en familie natuurlijk de volgende dag laten weten dat ik de titel had gewonnen en ze bedankt voor de support van afgelopen weken.

Doel Missverkiezing?
Ik was voordat ik meedeed aan Miss Beauty al veel bezig met het milieu, duurzaamheid en gezondheid. Op school hebben we het hier vaak over, maar ook op mijn werk merk ik dat steeds meer mensen hier interesse in hebben en open staan om milieubewuster te gaan leven. Ik heb al veel gesprekken met bekenden en onbekenden over het milieu, duurzaamheid, gezondheid, voeding en beweging. Regelmatig krijg ik berichtjes van mensen dat ze een aanpassing in hun levensstijl hebben gemaakt zoals dat ze gezonder en duurzamer zijn gaan eten of dat ze nu altijd hun eigen tas meenemen met boodschappen doen om zo plasticgebruik te verminderen. Door mee te doen aan deze verkiezing hoop ik mijn platform te vergroten en meer mensen kan inspireren om bewuster te gaan leven.

Vrije tijd?
Mijn vrije tijd staat vaak ook volgepland met leuke activiteiten! Ik ben veel met mijn beste vriendin en mijn beste vriend, (mid)dagjes weg, nieuwe muziek uitwisselen, boyfriend talk, maar ook zwaardere gesprekken over maatschappelijke onderwerpen. Ik ben altijd benieuwd naar andermans perspectief om hiervan ook te leren. Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden, maar vind het ook heerlijk om op de bank te zitten met een goede serie. Ook hou ik veel van koken en vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. En dan het liefste zoete baksels zoals brownies (all time favorite).

Wat maakt jou uniek?
Ik hoop dat mensen mij onthouden vanwege mijn energie. Ik sta erg positief in het leven en probeer ook overal het beste uit te halen. Ik merk zelf dat wanneer iemand een goede stemming heeft, ik hier ook blij van wordt en dit mijn stemming voor die dag veel goeds doet. Ik hoop met mijn vrolijke vibe het stokje weer door te geven.

Leuk feitje?
In mijn dagelijks leven ben ik ook erg bewust in mijn keuzes die ik maak en hou ik veel rekening met het milieu, dierenwelzijn en mijn gezondheid. Daarom heb ik gekozen voor een veganistische levensstijl.