Dilayla
Kurt

Wie?
Mijn naam is Dilayla Kurt, ik ben 21 jaar en kom uit Hoofddorp. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van mijn hbo-opleiding international fashion & management. Ook ben ik bezig met mijn eigen onderneming waar jullie binnenkort meer over horen!

Winning Moment?
Toen ik de titel won barstte ik in tranen uit van alle zenuwen en blijdschap. Ik was echt overdonderd toen ik hoorde dat ik de titel had gewonnen en kon het nog niet geloven, zo verrast was ik. Dit mooie moment maakte me onwijs trots dat ik hieraan heb meegedaan, mezelf heb kunnen ontwikkelen en het zo ver heb mogen schoppen. Het is zeker een moment om nooit te vergeten.

Doel Missverkiezing?
Ik hoop een positieve invloed uit te kunnen oefenen op anderen. Door mee te doen aan deze verkiezing was ik veel meer bezig met het milieu door zelf al kleine stappen te ondernemen. Daarnaast krijg ik tijdens mijn opleiding elke dag mee hoeveel negatieve impact de fashion industrie heeft op het milieu. Mijn doel is om daar meer bewustzijn voor te creëren en mensen kan inspireren om over te stappen naar een duurzamere kledingkast. Milieubewust leven kan namelijk al door heel veel kleine stappen!

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om quality time te hebben met mezelf, familie of vriendinnen. Ik hou erg van gezelligheid en mensen om me heen te hebben. Verder vind ik het ook rustgevend om samen met mijn moeder en hondje buiten een wandeling te maken. Wij wonen namelijk dicht bij een groot meer, dus dit is ideaal! Daarnaast hou ik ook van dansen, dit helpt mij om mijn hoofd leeg te maken. Ik heb hiervoor ook wedstrijden gedanst, maar ben helaas gestopt toen ik een half jaar naar het buitenland moest voor mijn studie en heb de draad daarna nooit meer opgepakt door de drukte. Ook hou ik onwijs veel van reizen en vind ik het interessant om verschillende culturen op te snuiven.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is mijn doorzettingsvermogen en zelfdiscipline. Ik ben iemand die hard werkt om mijn doelen en dromen na te streven. Tegenslagen horen in het leven en ik had hierdoor een hele negatieve mindset, maar uiteindelijk heb ik geleerd om niet op te geven en positiever in het leven te staan. Als je mij kort maar krachtig moet beschrijven: doorzetter, loyaal, spontaan, goed gehumeurd en ik probeer overal het positieve uit te halen. Mijn glas is altijd halfvol i.p.v. halfleeg.

Leuk feitje?
Een leuk weetje over mezelf? Zodra ik thuiskom vind ik het heerlijk om mijn huispakje aan te trekken, mijn make up eraf te halen en op de bank Friends te kijken (guilty pleasure haha) met eten. Je kan me namelijk elk moment van de dag blij maken met lekker eten.