27-jarige moeder Faith Landman uit Zandvoort gekozen tot Miss Universe Netherlands 2024
9 juli 2024
27-jarige moeder Faith Landman uit Zandvoort gekozen tot Miss Universe Netherlands 2024
9 juli 2024

Miss Teen of the Netherlands komt uit Groningen & Miss Beauty of the Netherlands uit Overijssel

Op zaterdagavond 6 juli 2024 zijn de Overijsselse Faylinn Pattileamonia en Groningse Liora Smit gekroond tot Miss Beauty of the Netherlands 2024 en Miss Teen of the Netherlands 2024. De 24 missen uit alle 12 de provincies werden die avond vergezeld door onder meer Juvat Westendorp en Linda de Mol.

10 jarig bestaan
Miss Beauty of the Netherlands vierde haar 10 jarig bestaan. De winnaressen van de afgelopen 10 jaar waren aanwezig om de show te openen. Na een avond vol schoonheid werden Faylinn en Liora gekroond tot de nieuwe winnaressen. Een historisch moment voor de beauty winnares, aangezien het nog nooit eerder voorkwam dat een provincie 2 keer op rij won. De 21-jarige Faylinn uit Almelo reist in September af naar de Filippijnen voor Miss Earth. De 17-jarige Liora uit Groningen vertrekt volgend jaar naar India voor Miss Teen International. De show was gepresenteerd door het fantastische trio Juvat Westendorp, Nikki Prein en Marit Beets.

Ruim €110.000 opgehaald voor de LINDA.Foundation& Simavi
Ieder jaar zamelen alle missen die deelnemen aan Miss Beauty of the Netherlands geld in voor de het goede doel, dit jaar was dit voor de LINDA.Foundation, de stichting van Linda de Mol en Simavi, waar de missen zich samen met maatschappelijk partner Earth water inzetten voor het project : Stop seks voor water! Linda de Mol was aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen, zij wist te vertellen dat Miss Beauty of the Netherlands de afgelopen jaren al meer dan een half miljoen euro heeft opgehaald voor haar stichting. Sabine Brusse van Simavi ontving een cheque van ruim 21 duizend euro.

Winnaressen special awards
De tweede plek bij Miss Beauty of the Netherlands ging naar Divine uit Groningen. Danaye uit Noord Brabant ging er vandoor met de derde plek. Bij de Teen categorie bemachtigde Roos uit Zuid Holland de tweede plek en maakte Danielle uit Drenthe de top 3 compleet.

Miss Hairdreams: Roos – Zuid Holland
Miss Popularity: Divine – Groningen
Miss Charity Simavi : Zana – Friesland
Miss Charity Linda foundation : Roos – Zuid Holland
Miss After Eden : Divine – Groningen
Miss Social Media: Danaye – Noord Brabant
Miss Congeniality: Zana – Friesland
Miss Sports: Jamy – Noord Brabant
Miss Photogenic: Roos – Zuid Holland
Miss Most Inspriring Teen : Alyssa – Friesland
Miss Most Inspiring Beauty : Lisa – Drenthe
Miss Chapeau: Dana – Gelderland
Miss Best Body – Marieke – Noord Holland

 

Foto door: Roy Froma