SMS-voting Miss Beauty of the Netherlands 2023 gestart
13 april 2023
Morgan Doelwijt gekroond tot Miss International Netherlands & Miss Beauty All Stars.
4 september 2023
SMS-voting Miss Beauty of the Netherlands 2023 gestart
13 april 2023
Morgan Doelwijt gekroond tot Miss International Netherlands & Miss Beauty All Stars.
4 september 2023

Noa Claus en Mevy Lumamuly gekroond tot Miss Beauty en Miss Teen of the Netherlands 2023

Op zaterdagavond 1juli 2023 zijn de Overijsselse Noa Claus én Mevy Lumamuly gekroond tot kersverse Miss Beauty of the Netherlands 2023 en Miss Teen of the Netherlands 2023. De 24 missen uit alle 12 de provincies werden die avond vergezeld door onder meer Jandino Asporaat, Juvat Westendorp en Linda de Mol.

Een avond vol show, spektakel en powervrouwen

Na een (letterlijk) spétterende avond kwamen Noa en Mevy als grote winnaars uit de bus. Een historisch moment, aangezien het nog nooit eerder voorkwam dat zowel de Beauty als Teen winnares uit dezelfde provincie kwamen. De 20-jarige Noa uit Enschede reist in november af naar Vietnam voor Miss Earth. De 18-jarige Mevy uit Hellendoorn vertrekt volgend jaar naar India voor Miss Teen International. De show was volledig gehuld in  het thema Miss Beauty Studio’s en werd gepresenteerd door het fantastische trio Juvat Westendorp, Nikki Prein en Marit Beets. In het jurypanel verscheen Jandino Asporaat.

Ruim €132.000 opgehaald voor de LINDA.Foundation

Ieder jaar zamelen alle missen die deelnemen aan Miss Beauty of the Netherlands geld in voor de LINDA.Foundation, de stichting van Linda de Mol. Dit jaar verbraken alle missen het recordbedrag van vorig jaar en zamelden ruim €132.000 in voor gezinnen die het financieel minder breed hebben. Linda de Mol was persoonlijk aanwezig om de missen te bedanken en om de nieuwe Miss Charity (Demi Lokker uit Zeeland) te kronen.

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop

Ondanks dat het een show vól glitter en glamour was, benadrukt president Miss Beauty of the Netherlands Tessa le Conge dat de persoonlijke groei van de missen voorop staat bij de organisatie: “Elke jonge vrouw stond op het podium met een persoonlijk doel en reden. Of het nu was om meer zelfverzekerd te worden, leren omgaan met angsten of simpelweg zich op een goede manier presenteren: ze zijn er stuk voor stuk in geslaagd en nemen deze ervaring mee voor het leven. Als je ziet hoe de dames binnenkwamen een jaar geleden en hoe gegroeid ze nu zijn, dan kan ik niet anders dan ongelofelijk trots zijn. Ik ben dankbaar dat wij daar met Miss Beauty of the Netherlands een steentje aan bij kunnen dragen.”

Winnaars special awards

De tweede plek bij Miss Beauty of the Netherlands ging naar Sasha Verhoef (Zuid-Holland). Yentl uit Utrecht ging er vandoor met de derde plek. Bij de Teen categorie bemachtigde Janey Descendre uit Gelderland de tweede plek en maakte Anouck van Heerden uit Noord-Brabant de top 3 compleet.

Miss Hairdreams: Yentl (Utrecht)
Miss Popularity: Anouck van Heerden (Noord-Brabant)
Miss Charity: Demi Lokker (Zeeland)
Miss Lingerie: Elisa Civolli (Flevoland)
Miss Social Media: Sara Balic (Limburg)
Miss Congeniality: Mevy Lumamuly (Overijssel)
Miss Sports: Demi Lokker (Zeeland)
Miss Photogenic: Janey Descendre (Gelderland)
Miss Best Talent: Janey Descendre (Gelderland)
Miss Most Inspiring: Sara Balic (Limburg)
Miss Chapeau: Evelien Eizinga (Groningen)

Foto door Roy Froma