Miss Beauty of the Netherlands 2023

Miss Beauty of the Netherlands 2023
Noa Claus

Het moment dat ik hoorde dat ik de nieuwe Miss Beauty of The Netherlands was, moest ik huilen van geluk, maar tegelijkertijd was ik ook verbaasd. Dit omdat Mevy (Miss Teen of Overijssel) ook had gewonnen, en in mijn hoofd was het een ‘ongeschreven regel’ dat 2 meiden uit dezelfde provincie niet allebei konden winnen. Maar als de 2 besten uit één provincie komen, waarom niet inderdaad? Ik ben elke dag super dankbaar dat ik de titel Miss Beauty of The Netherlands & Miss Earth Netherlands mag dragen.

Ik ben een heel perfectionistisch persoon, dit wil ik grotendeels verbreken door mijzelf 100% te accepteren met wie ik ben. Niet perfect is ook perfect, en van fouten maken, leer je en dat moet ik niet vergeten.

Met de titel Miss Beauty of The Netherlands wil ik laten zien dat meedoen veel belangrijker is dan winnen. Nu hoor ik je al denken: “dat is voor jou makkelijk zeggen”, maar ik zou net zo blij zijn geweest zonder titel als met titel. Ik heb zo’n grote persoonlijke groei door gemaakt tijdens het traject, dat pakt niemand mij meer af. En ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om nog meer te groeien.

Als Miss Earth Netherlands ga ik naar Miss Earth. De internationale verkiezing waar ik mijn stem mag laten horen. Al vanaf jongs af aan ben ik veel bezig geweest met het welzijn van onze aarde. Ik hou ervan om door de bossen te lopen en geniet van alles want onze natuur te bieden heeft. Daarom gaat mijn persoonlijke boodschap over ontbossing. Ik wil iedereen er meer bewust van maken dat wij onze bomen écht nodig hebben. Zij zijn tenslotte de longen van onze aarde.

Naast de missverkiezing ben ik nog steeds een nuchter meisje die gewoon elke week naar werk gaat, alleen staat ze door Miss Beauty sterker in haar schoenen. Ik laat mij niet zomaar meer over mij heen lopen. Ik streef mijn doelen achterna, ik weet wat ik wil. En dit al mede dankzij Miss Beauty of The Netherlands.

Miss Teen of the Netherlands 2023
Mevy Lumamuly

Toen ik hoorde dat ik Miss Teen of the Netherlands had gewonnen, was het een overweldigend en ongelooflijk moment. Mijn hart bonkte van opwinding, en ik voelde een enorme dankbaarheid en trots. Het gevoel van succes na heel hard werken en positiviteit.

Dit jaar hoop ik persoonlijk te groeien. Ik verwacht een jaar vol kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Ik hoop veel gebruik te kunnen maken van mijn platform en enthousiasme om anderen te inspireren en bij te dragen aan positieve veranderingen. Mijn titel zal ik inzetten om mijn positiviteit en enthousiasme door te geven aan de hele wereld. Om te laten zien hoe belangrijk positiviteit is. Ik wil mijn stem gebruiken om een verschil te maken en anderen aan te moedigen om ook betrokken te raken.

Miss Beauty of the Netherlands heeft een diepgaande impact op mijn leven gehad. Het heeft me niet alleen de kans gegeven om mijn nieuwe passie de missverkiezing te laten ontdekken en mijn stem te laten horen, maar het heeft me ook in staat gesteld om een rolmodel te zijn voor anderen en het heeft ook andere blik op mezelf gegeven (positief). Het heeft mijn zelfvertrouwen vergroot en me waardevolle levenservaringen opgeleverd.