Miss Earth

Miss Beauty of the Netherlands is de trotste eigenaar van Miss Earth Netherlands. De 12 provinciale missen van Miss Beauty of the Netherlands strijden voor de titel van Miss Earth Netherlands. Miss Earth is één van de grootste verkiezingen ter wereld met maar liefst meer dan 90 deelnemende landen! Tessa le Conge, President Miss Beauty of the Netherlands was in 2020 zelf Miss Earth Netherlands en heeft ervaren hoe geweldig het is om aan deze Grand Slam verkiezing deel te nemen. Dit jaar vindt Miss Earth virtueel plaats vanwege de huidige corona-situatie in de Filipijnen. Saartje Langstraat behaalde de top 8, en daarmee blijft de streak voor Nederland onafgebroken. Met haar plaatsing behaalde Nederland voor het 5e jaar op rij de top!

Miss Teen International

Miss Beauty of the Netherlands is de trotse eigenaar van Miss Teen International. Ieder jaar strijden 12 provinciale missen voor de titel van Miss Teen of the Netherlands. Miss Teen International is de grootste verkiezing als het gaat om teenagers en vindt dit jaar plaats in India. Anne Brouwer, Miss Teen of the Netherlands 2021, bemachtigde in juli de derde plek! In 2017 en 2019 hebben onze eigen Nederlandse Lotte van der Zee en Shanty Leito internationaal gewonnen. Dit jaar staat Floortje Timmer op 24 juni op het podium van Miss Teen International in Cambodja.

Miss International

Sinds 2023 behoort de licentie van Miss International aan Miss Beauty of the Netherlands. Dit jaar zal het eerste jaar zijn dat wij een kandidaat naar de internationale missverkiezing sturen. Miss International is opgericht in 1960 en behoort tot de zogenaamde ‘Big 4’ missverkiezingen ter wereld. Jaarlijks nemen er bijna 90 landen deel aan de verkiezing die meestal in Japan gehouden wordt. Cheer all women is de slogan van Miss International, en representeert de diversiteit van vrouwen wereldwijd. Wie Nederland vertegenwoordigt bij Miss International dit jaar, weten we later dit jaar.

Miss Asia Pacific International

Miss Beauty of the Netherlands is de trotse eigenaar van Miss Asia Pacific International Netherlands. 1 van de runners-up van Miss Beauty of the Netherlands 2022 zal Nederland vertegenwoordigen bij Miss Asia Pacific International. Miss Asia Pacific International werd in 2016 gewonnen door onze eigen President Tessa le Conge. Sindsdien heeft Nederland nog elk jaar de top 5 weten te behalen.  Elk jaar doen er rond de 60 landen mee aan deze verkiezing. De verkiezing is dit jaar uitgesteld vanwege de huidige situatie in de Filipijnen, maar vindt in 2023 weer plaats.

Miss Intercontinental

Miss Beauty of the Netherlands is de trotse eigenaar van Miss Intercontinental Netherlands. 1 van de runners-up van Miss Beauty of the Netherlands zal Nederland vertegenwoordigen bij Miss Intercontintental. Miss Intercontinental bestaat al sinds 1971 en is daarmee een van de langstlopende internationale verkiezingen. Elk jaar heeft de locatie een andere internationale venue en er doen altijd rond de 60 landen mee. De finale vindt de 50e editie plaats in Egypte, waar Melissa Bottema Nederland vertegenwoordigt in oktober.