Welmoed
Visser

Wie?
Hey! Mijn naam is Welmoed Visser. Ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Assen. Momenteel woon ik op kamers in Groningen waar ik Filosofie en Nederlandse Taal & Cultuur studeer aan de universiteit.

Winning Moment?
Ik kon het eerst totaal niet geloven. Natuurlijk had het me ontzettend leuk geleken om te winnen, maar dit was nooit mijn intentie geweest. Ik vond het vooral een onwijs mooie en leerzame ervaring waarbij ik ook nog eens een hoop lieve meiden heb leren kennen. Dat ik daadwerkelijk de titel zou winnen had ik nooit gedacht. Inmiddels ben ik een beetje bekomen van de schrik en ben ik ontzettend dankbaar dat ik Drenthe mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale!

Doel Missverkiezing?
Ik studeer Filosofie en Nederlandse Taal & Cultuur. Filosofie leert je anders naar de dingen te kijken en kritisch over dingen na te denken. Zo benader ik deze missverkiezing ook: als een soort filosofisch onderzoek. Sommige mensen vinden missverkiezingen oppervlakkig, maar je kunt niet over iets oordelen zonder dat je precies weet waar je over oordeelt. Ik hoop dat ik het vooroordeel dat mensen hebben over missverkiezingen kan veranderen. Een missverkiezing leert je dingen over je persoonlijkheid, wereldbeeld en zelfontwikkeling. Het gaat niet alleen om beauty, maar ook om brains. Het is een leerzame ervaring waar je de rest van je leven profijt van kan hebben.

Vrije tijd?
Ik ben een beetje een nerd, dus het liefst lees ik een goed boek in mijn vrije tijd. Daarnaast is klassiek ballet mijn grootste hobby, ik dans daarom ook drie keer in de week. Voor de rest houd ik van gezellige dingen doen met vriendinnen en natuurlijk netflixen!

Wat maakt jou uniek?
Ieder persoon is op zijn of haar eigen manier uniek. Het is lastig om van jezelf precies te kunnen omschrijven wat jou uniek maakt, maar ik hoor vaak dat ik niet oordelend ben en iedereen altijd in zijn of haar waarde laat. Ik denk dat dat wel een eigenschap is waar ik trots op kan zijn. Daarnaast ben ik aan de ene kant vaak rustig en ingetogen, doe ik aan klassiek ballet en houd ik van typische ‘meisjes’ dingen, maar aan de andere kant ga ik altijd helemaal los op muziek van keiharde rockbands en heb ik menig festival afgezocht om mijn favoriete bands live te zien spelen.

Leuk feitje?
Ik ben gek op schildpadden! Ik droom ervan om ooit naar de Galapagoseilanden af te reizen om de reuzenschildpadden, die daar al honderden jaren leven, met eigen ogen te zien.