Caitlin
de Jong

Wie?
Ik ben Caitlin de Jong, 19 jaar en woonachtig in Heerenveen. Op dit moment heb ik een tussenjaar en werk ik graag tussen de plantjes bij de Welkoop. Daarnaast bereid ik mij voor op de studie Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Winning Moment?
Alle andere meiden, mijn ouders en mijn oma geknuffeld, winnaressen van andere provincies gesproken en leuke foto’s gemaakt!

Doel Missverkiezing?
Door deze verkiezing ben ik nóg meer geïnspireerd om mij in te zetten voor onze wereld, en dan in het bijzonder de natuur en het klimaat. Dit traject geeft mij ook een groter platform waarmee ik meer mensen kan bereiken om belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen. Ik wil anderen inspireren om ook bewuster door het leven te gaan. Daarnaast heb ik mijzelf tijdens het provinciale traject al ontwikkeld op gebieden van o.a. zelfverzekerdheid, samenwerking, catwalk lopen en poseren. Ik ga hard werken om mij tijdens de nationale (en hopelijk internationale!) verkiezing nog verder te ontwikkelen op allerlei vlakken. Hierbij focus ik niet teveel op het eindresultaat en geniet ik juist met volle teugen van de weg ernaartoe.

Vrije tijd?
Ik heb enorm veel verschillende interesses, dus mijn vrije tijdsbestedingen lopen behoorlijk uiteen. Ik sport erg graag, vooral met mijn cheer team, maar daarnaast ga ik ook gewoon naar de sportschool. Muziek vind ik ook heel leuk om mee bezig te zijn. Ik zing veel in de auto en thuis achter de piano. Als ik lekker wil relaxen kijk ik vaak naar documentaires of luister ik een podcast en ga ik tegelijkertijd bezig met sudoku’s, haken of schilderen. Ik vind het ook leuk om met onze Schotse collie James buiten te wandelen!

Wat maakt jou uniek?
Mijn moeder zegt weleens dat ik werd geboren in de handstand. Als peuter ben ik al begonnen met turnen. Door de jaren heen (en nog steeds) vul ik mijn tijd met allerlei sporten als ballet, majorettes, acro en cheerleading op hoog niveau. Dans, muziek en acrobatiek zijn een rode draad in mijn leven. Dit heeft mij gevormd tot een jonge vrouw met veel doorzettingsvermogen en discipline.

Leuk feitje?
Ik heb mijzelf op 3-jarige leeftijd leren lezen. Toen mocht ik ook al een gedicht voorlezen op het podium tijdens de schoolvoorstelling. Mijn ouders vertelden mij dat veel mensen dachten dat ik dit uit mijn hoofd had geleerd, terwijl ik het écht voorlas. Nog een ander leuk feitje is dat ik met met het Nederlandse cheerleading team veel internationale ervaring heb opgedaan en onder meer de sport mocht promoten op de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea, Vice Wereld Kampioen en Europees Kampioen ben geworden.