Alysha
Bunicich

Wie?
Hallo iedereen! Mijn naam is Alysha Bunicich en ik ben 20 jaar. Ik woon op een van de Friese Antillen: Ameland. Momenteel volg Ik de HBO thuisstudie Management Economie en Recht en werk daarnaast op de receptie voor verhuur van vakantiewoningen en bij mijn ouders op onze rondvaartboot.

Winning Moment?
Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen en de tranen van geluk begonnen gelijk te stromen nadat ik mijn naam hoorde. Alle meiden waren zo mooi en ik ben dankbaar voor de vriendinnen die ik heb gemaakt tijdens het traject van Miss Beauty of Friesland. Nadat ik met iedereen heb kunnen kletsen en mooie foto’s gemaakt hadden, ging ik gelijk mijn ouders en mijn vriend videobellen om mijn prachtige kroon en sjerp te laten zien. Daarna heb ik aan de bar op het podium kunnen genieten van de finale van Miss Beauty of Groningen samen met team Drenthe 2021 en Miss Intercontinental of Friesland 2021 Suzette.

Doel Missverkiezing?
Ik doe mee aan Miss Beauty of the Netherlands om te laten zien, ongeacht waar je vandaan komt, je kunt bereiken wat je wilt, als je het maar met beide handen aanpakt. Ik als Miss Beauty of Friesland 2020/2021 wil mensen bewust maken van onze mooie natuur en dat we dit ook zo moeten houden voor de volgende generatie. Als ik aan het wandelen ben ruim ik bijna altijd iets op wat niet in de natuur thuis hoort. Tijdens het landelijke traject wil ik ook mijn stem gebruiken om meer aandacht te vragen voor dementie. Mijn familie en ik hebben er dagelijks te maken. Mijn opa is dement en ik wil aandacht geven aan het herkennen van dementie en hoe je het beste mee er om kunt gaan, ook als familie zijnde.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik meestal buiten te vinden. Op het strand, in het bos of de duinen om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van de geluiden en geuren van de natuur samen met mijn vriend Patrick en onze honden Nowa en Whisky. Ik hou van de zon dus als het regent blijf ik liever binnen, dan ga ik met school bezig of ga ik kletsen met mijn familie of vrienden.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is natuurlijk dat ik een echt eiland meisje ben en mijn liefde voor de natuur en de mensen om mij heen, maar ook mijn positieve mindset, doorzettingsvermogen en enthousiasme.

Leuk feitje?
Iets wat jullie echt over mij moeten weten is dat ik een echte kletskous ben en dat ik wild ben van chocolade. Een ander leuk weetje is dat dit de eerste keer is dat ik mee doe aan een missverkiezing en jullie kunnen wel raden wat ik er van vind!