Margaretha
de Jong

Wie?
Mijn naam is Margaretha de Jong, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Jistrum. Ik studeer verpleegkunde op de NHL en ben nu 3e jaars student. Naast mijn studie heb ik een bijbaantje in de gerontopsychiatrie en als oppas.

Winning Moment?
Ik kon niet beseffen dat ik de titel Miss Beauty of Friesland 2018 had gewonnen. Ik was helemaal door het dolle heen. We hebben na de finale met vrienden en familie gevierd dat ik gewonnen had. Ik vond het super leuk om te horen van verschillende mensen en finalisten dat de titel mij gegund was. Dat ik nu Friesland mag vertegenwoordigen tijdens de finale van Miss Beauty of The Netherlands is een droom die uitkomt.

Doel Missverkiezing?
Uiteindelijk vind ik het belangrijk dat ik een voorbeeldrol mag zijn. Ik hou er van om betrokken te zijn en om mij in te zetten voor mens, dier en milieu. Deze titel geeft mij de mogelijkheid om mensen aan te moedigen om zich ook in te zetten voor deze wereld. Daarnaast is het mijn droom om mee te doen aan Miss Earth.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik graag te sporten. Ik doe zelf aan Krav Maga, fitness en in de zomer aan windsurfen. Krav Maga vind ik een ontzettend gave sport omdat deze sport mij geleerd heeft wat discipline inhoud. Naast sporten hou ik ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is dat ik een doorzetter ben. Ik geloof dat iedereen z’n doelen kan behalen met doorzettingsvermogen, hard werken en hoop. Daarnaast blijf ik mezelf en dat maakt mij een nuchtere Fries.

Leuk feitje?
Ik ben EHBO’er bij de vereniging DMH, ik ben inmiddels alweer 7 jaar mantelzorger voor mijn oma en ik sponsor financieel een klein meisje uit Peru. We schrijven regelmatig brieven naar elkaar en ooit hoop ik haar te ontmoeten.