Roosmarijn
Schilder

Wie?
Mijn naam is Roosmarijn Schilder, ik ben 24 jaar oud en geboren en getogen Groningse! Ik studeer Geneeskunde en loop momenteel coschappen op de chirurgie en spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis. Afgelopen jaar ben ik als bijbaan druk geweest met het afnemen van coronatesten en bloedprikken op de COVID-afdelingen van het UMCG. Doordat ik binnen mijn opleiding heb gekozen voor een verdieping binnen de Duurzame Zorg, kijk met een patiëntgerichte, kostenbesparende en milieubewuste blik naar de (medische) wereld. Mijn grote droom is om later kinderarts of gynaecologe te worden.

Winning Moment?
Toen mijn naam genoemd werd kwam er een golf van emotionele ontlading en dankbaarheid over mij heen. Het was voor mij een bevestiging dat hard werken, doorzetten, oprecht zijn, goed willen doen en vertrouwen hebben in jezelf beloond wordt. Ik vond het heel bijzonder dat het ondanks de huidige pandemie, dankzij negatieve testen en de live uitzending, toch mogelijk was om samen een prachtige show neer te zetten en aan het einde van de avond gekroond te worden. Eenmaal thuis werd ik enthousiast door mijn ouders en hond ontvangen en overspoeld door ongelooflijk veel lieve berichten! Het echte besef begon pas door te dringen toen ik maandagavond na een dag op de operatiekamers thuiskwam en de kroon en sjerp zag liggen. Al met al een hele bijzondere ervaring, waar ik geen moment van had willen missen! Nu het Nederlandse traject van start is gegaan kijk ik enorm uit naar het ontmoeten van alle meiden, de avonturen die we gaan beleven en de ontwikkeling die we samen en persoonlijk zullen doormaken.

Doel Missverkiezing?
Als mens laten we tegenwoordig een te grote ecologische voetafdruk achter op de aarde. Dit houdt in dat we meer fossiele brandstoffen, biologisch productieve grond- en wateroppervlakte consumeren dan dat we de afvalproductie verwerken en onze natuurlijke bronnen herstellen. Als Miss Beauty of Groningen zal ik mijn stem gebruiken om bewustwording te creëren rondom duurzaamheid en mensen inspireren om milieubewuste keuzes te maken. Ik leg in het speciaal focus op tegengaan van vervuiling van oceanen, omdat dit onderwerp mij persoonlijk extra aan het hart gaat. De doelgroep waar ik mij voornamelijk op richt is de jeugd. Ik ben namelijk van mening dat jongeren de toekomst in handen hebben en denk dat het daarom heel waardevol is om te investeren in goede educatie. Met kennis van onze wereld en opeenstapeling van kleine milieubewuste veranderingen in ons eigen leven, kunnen we samen een groot verschil maken. Mijn doel is om die krachten te bundelen en samen met jongeren te werken aan ontwikkeling van een gezonde wereld voor de huidige en toekomstige generaties.

Vrije tijd?
Ik ben gek op alles wat met water te maken heeft, dus zeil, surf, zwem en snorkel heel graag! Als mijn vrije uurtjes beperkt zijn en ik wel behoefte heb om mijn hoofd leeg te maken, kan ik enorm opladen van in de natuur zijn. Samen met mijn hond Tess wandel ik dan graag in de Ommelanden van Groningen. Tot slot is sportief paaldansen een andere hobby die niet veel mensen achter mij zoeken. Ik vind dit zo leuk omdat het verschillende sporten combineert en ik er veel kracht, lenigheid en energie uithaal!

Wat maakt jou uniek?
Ondanks dat ik best veel tegenslagen heb gekend in mijn leven, ben ik mijn positiviteit, leergierigheid en motivatie nooit verloren. Ik probeer altijd het goede in te zien van elke situatie, vind het belangrijk om er echt voor mijn naasten te zijn en ben een doorzetter als het aankomt op dromen waarmaken. Dokter worden is een droom die ik vanaf jongs af aan koesterde en waar ik hard voor heb moeten werken. Wat ik iedereen wil meegeven is dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en dromen moet blijven najagen. Je zult obstakels tegenkomen in je leven, maar door je hart te volgen en volle inzet te tonen, zul je jouw kleine ik op een dag trots maken!

Leuk feitje?
Een gekke traditie binnen onze familie is om alle bomen die dood zijn om te duwen. Zo voorkomen we dat anderen gevaar lopen mocht de boom plots omvallen en ruimen we het bos op. Regelmatig is hierdoor wel een sprintje nodig om geen tak op je hoofd te krijgen haha. Naast dat dit een leuk, spannend spelletje was, leerde mijn vader ons tegelijkertijd over allerlei dier-, boom- en bloemensoorten, verschillende bevolkingen, culturen en overtuigingen, het verbouwen van eigen groenten en fruit en vooral hoe ik voor de natuur moest zorgen. Ik ben mijn ouders heel dankbaar voor de aangeleerde normen en waarden waarin liefde en respect voor mens, dier en natuur voorop stonden. Tot slot nog een weetje: het tweede deel van mijn voornaam betekent “vrouw van de zee”. Heel toepasselijk omdat niets mij gelukkiger maakt dan snorkelen en ik vervuiling van oceanen tegen wil gaan!