Evelien
Eizinga

Wie?
Mijn naam is Evelien Eizinga, ik ben 21 jaar en woonachtig in het mooie Groningen. Ik studeer aan de Hanzehogeschool, namelijk de PABO. Mijn hart ligt bij het onderwijs en ik wil daarom ook graag docent worden. Ik geloof namelijk dat met de juiste educatie, de toekomst een stukje mooier en groener wordt.

Winning Moment?
Toen ik gekroond werd tot Miss Beauty of Groningen 2023, kon ik het eerst niet bevatten, voordat ik het wist werd ik van alle kanten omhelst door alle andere finalisten en dacht ik terug aan alle mooie momenten die ik heb beleefd tijdens het traject en alles wat ik heb gedaan om zover te komen. Het was voor mij echt “a dream come true”.

Doel Missverkiezing?
Met mijn platform wil ik graag meer awareness creëren rondom het beschermen en behouden van koraalriffen. Koraalrif is enorm belangrijk voor ons bestaan, omdat ze voor 2/3e aan zuurstof produceren. Zonder gezond koraalrif is het leven op de aarde dus niet mogelijk. Ik heb op Curaçao gewoond en daar heb ik met eigen ogen gezien wat voor impact het uitsterven van koraalrif heeft. Dit is dus een onderwerp wat mij erg aan het hart gaat.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd lees, shop, fitness en rijd ik graag paard. Ik houd ervan om buiten te zijn. Mijn vader heeft een moestuin en daar ben ik vaak te vinden om onze eigen verbouwde groenten en fruit te planten, verzorgen en oogsten.

Wat maakt jou uniek?
Sinds klein heb ik al een sterke interesse in de zee en alle wezens die daarin leven. Ik wilde er altijd alles over weten. Vroeger wilde ik daarom ook heel graag Ariël zijn. Ik hoop dat ik een steentje kan bijdragen met mijn advocacy om de zeeën schoon te houden, zodat onze kinderen en kleinkinderen de oceaan kunnen bewonderen zoals ik dat heb gedaan en nog steeds doe.