Donnee
Luijten

Wie?
Mijn naam is Donnee Luijten. Ik woon in Munstergeleen en ik ben 22 jaar oud! Op dit moment ben ik aan het afstuderen van de studie Social Work, met een extra traject voor GGZ-registratie. Daarnaast werk ik 24 uur per week bij Mondriaan, Beschermd Wonen.

Winning Moment?
De bekendmaking werd live opgenomen. Tot de laatste seconde was het zo ontzettend spannend. Toen ik mijn naam hoorde kon ik het bijna niet geloven. Er gingen zoveel emoties door me heen, bijna onwerkelijk zo mooi! Het was een enorme ontlading met veel blijdschap en tranen van geluk.

Doel Missverkiezing?
Met mijn achtergrond als sociaal werker sta ik voor een gelijkwaardige en diverse samenleving. Ik vind dat iedereen uniek is op zijn eigen manier, en dat maakt voor mij een mens mooi. Ik heb geleerd om te houden van wie ik ben, om wie ik ben, en voor niemand te veranderen, want dit is juist wat mij, mij maakt. Ik hoop dat ik dit platform kan gebruiken om deze boodschap uit te dragen zodat ook anderen dit kunnen zien.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik doe hardlopen en fitness. Daarnaast ben ik graag met vrienden en familie om mij heen. Ik ben een echte avonturier en ga graag op reis. Wanneer het mogelijk is, ben ik altijd op pad! Of het nu in Nederland is of in het buitenland. Overal is iets moois te zien. In de zomer ben ik elk jaar in de bergen te vinden. Ik doe aan paragliden en bergbeklimmen. In de winter sta ik op de ski’s, al sinds ik 3 jaar ben! Verre reizen naar bijvoorbeeld Afrika of Azië ben ik ook voor in. Een nieuwe cultuur, nieuwe omgeving, andere rituelen, dat is wat het voor mij zo interessant maakt.

Wat maakt jou uniek?
Naast mij staan straks allemaal finalisten die intelligent, mooi en daadkrachtig zijn. Ik denk dat ik mij kan onderscheiden van de rest door mijn doorzettingsvermogen, mijn grote wil, en mijn uitstraling zelfvertrouwen op het podium. Daarnaast  sta ik voor een gelijkwaardige en diverse samenleving. Met mijn achtergrond als sociaal werker probeer ik dit zo goed als mogelijk over te brengen.