Mirjam
de Jonge

Wie?
Mijn naam is Mirjam de Jonge, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Etten-Leur. Ik heb vorige week de opleiding Verzorgende IG/MZ afgerond. Ik werk in de gehandicapten zorg op een groep met 11 jonge cliënten met een verstandelijke beperking. Ik werk hier al 3 jaar en ik vind het heel erg leuk omdat het uitdagend is en omdat het heel dankbaar werk is.

Winning Moment?
Toen ik de titel won kwamen er super veel lieve mensen naar mij toe om mij te feliciteren. Ik kende de meeste niet maar ik vond dit een heel mooi moment. Het leukste vond ik dat mijn familie super trots was. Ik heb ze denk ik nog nooit zo trots gezien.

Doel Missverkiezing?
De reden dat ik mij heb opgegeven is omdat ik erg onzeker was vroeger. Ik wilde mijzelf en anderen laten zien dat iedereen mooi is op zijn eigen manier. Mijn advocacy gaat over voedselverspilling in de zorg. Ik zie dagelijks heel veel eten in de vuilnisbak gaan op het werk. Dit is niet nodig en dit kunnen we verbeteren door hier bewuster mee om te gaan en door dingen aan te passen. Het is namelijk niet alleen zonde van het verspilde eten maar het is ook slecht voor het milieu.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd zing ik graag en doe ik graag leuke dingen met mijn vrienden en familie.

Wat maakt jou uniek?

Ik ben heel erg zorgzaam, daarom vind ik mijn werk zo leuk. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt. Ik kan mij heel goed inleven in een ander.

Op mijn werk is dit super fijn. Vaak kunnen mensen met een verstandelijke beperking niet zo goed vertellen waar ze mee zitten. Ook hebben we een strakke planning in de zorg waardoor cliënten niet altijd begrepen worden. Op het werk voel ik bijvoorbeeld vaak aan als er iets met een cliënt is. Vaak hebben anderen dat niet door. En ik neem echt de tijd om het dan op te lossen. Ik heb een keer tijdens het naar bed brengen van een cliënt een compliment gekregen van de cliënt die ik nooit meer vergeet. Ze zei dat ze zich vaak onbegrepen voelt en dat ze zich door mij heel serieus genomen voelt. Ze was heel blij met mij. Dit is iemand met hechtingsproblemen en hierdoor vertrouwt ze maar weinig mensen. Het is best wel bijzonder dat ze mij na een paar maanden zo goed vertrouwde. Hierdoor heb ik een hele sterke band met mijn cliënten. Daarnaast ben ik heel erg creatief, vooral met cadeautjes. Ik vind het leuk om iets bijzonders te geven aan de mensen waar ik om geef. Ik heb ooit voor mijn zusje die in december jarig is een klein kerstboompje gemaakt met allemaal kleine cadeautjes. En voor mijn vriend heb ik een hele grote advent kalender gemaakt met iedere dag een nieuwe hint. Aan het einde kon hij raden wat het cadeau was. Ik vind het super leuk om hier mee bezig te zijn en om daarmee iemand te verassen. Het hoeven niet eens altijd cadeautjes te zijn, maar iemand verassen op een creatieve manier vind ik heel leuk. Dus als je ooit nog een bijzonder cadeau wilt geven aan iemand maar je hebt weinig inspiratie ben je bij mij aan het juiste adres!

Leuk feitje?
Zoals ik al eerder beschreef ben ik erg creatief. Vooral met cadeautjes maar ook in het dagelijks leven. Toen ik mijn kroon kreeg zocht ik bijvoorbeeld een koffer of een doos waar ik hem veilig in mee kan nemen. Ik kon niet vinden wat ik zocht dus nu ben ik zelf iets aan het maken.