Kimberly
Soesbergen

Wie?
Mijn naam is Kimberly Soesbergen, ik ben 20 jaar en ik kom uit Breda. Dit jaar ga ik afstuderen als Ruimtelijke Vormgever. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Dagelijks bezig zijn met de laatste trends op het gebied van interieur, duurzaamheid en eerlijke materialen. Door de vele projecten die ik heb uit mogen werken weet ik inmiddels dat duurzaamheid en creativiteit mij bijzonder kunnen inspireren. In september start ik op Hogeschool Zuyd in Maastricht waar ik de opleiding voor architectuur ga volgen.

Winning Moment?
Voor de mensen die live hebben meegekeken was mijn reactie luid en duidelijk horen. Ik heb onwijs hard gegild en gehuild. Alle spanning van de afgelopen maanden kwam er op dat moment uit. Tegelijkertijd kreeg ik een flashback van 2015 toen ik de titel Miss Teen of Noord-Brabant won. Daar ben ik nog steeds onwijs trots op.

Doel Missverkiezing?
Ik, Miss Beauty of Noord-Brabant, zal mijn stem gebruiken om jongeren te inspireren en wil ik mensen bewust maken van bepaalde (oor)zaken. Mensen putten de natuurlijke rijkdommen sneller uit dan dat ze het kunnen herstellen. Leef duurzamer, kies voor plantaardige producten en reis milieubewust. In een duurzame wereld moeten mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. Dat kunnen we alleen met z’n allen bereiken.

Vrije tijd?
Op jonge leeftijd begon ik met dansen, dit doe ik nog steeds. Momenteel dans ik in een demoteam. Als het wedstrijdseizoen begint train ik minimaal 3 keer per week. Voornamelijk hou ik ervan om te experimenteren met verschillende stijlen, de choreografieën zijn altijd divers. Ik kijk er naar uit om weer zo snel mogelijk wedstrijden te dansen met mijn team! Verder vind ik het heerlijk om te vertoeven in een natuurlijke omgeving. Ik woon op 5 minuten lopen van het bos. Ik loop dan ook regelmatig met familie en vriendinnen. Dit zijn voor mij oplaadmomenten.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is mijn rol als aanvoerder. In het dagelijks leven neem ik vaak de leiding, op school, stage, mijn wedstrijdteam van dansen en daarbuiten. Ik vind dit onwijs leuk omdat ik merk dat mensen door mijn positieve drive daardoor gemotiveerd raken! Qua looks varieer ik veel met kledingstukken, patroontjes en kleuren. Ook op dit gebied ben ik opzoek naar duurzame kledingstukken. Hiermee heb ik mijn eigen unieke kleurenpalet gecreëerd, dit geeft mij zelfvertrouwen! En als laatst heb ik donkerblond haar met bruine ogen, ik hoor regelmatig dat dit een unieke combinatie is.

Leuk feitje?
Ik heb het in de winter chronisch koud. Vanaf september tot ongeveer mei slaap ik standaard met 3 dikke dekens. Sokken in sloffen draag ik het gehele jaar door! Verder ben ik een slechte stilzitter. Ik moet iets om handen hebben en houd van drukte!