Saartje
Langstraat

Wie?
Mijn naam is Saartje Langstraat, ik woon in Bergschenhoek en ik ben 20 jaar. Ik zit nu in mijn tweede jaar van mijn bachelor international media and communication aan de Erasmus Universiteit. Door deze studie heb ik een meer internationaler perspectief gekregen. Ik zou graag na deze studie nog een master willen volgen of een opleiding aan de kunstacademie, in de richting van Mode of kunst. Verder ben ik model en maak ik kleding op maat voor mensen.

Winning Moment?
Het is natuurlijk nog niet zo lang geleden voor mij toen ik mijn titel won. Als kersverse Miss Beauty of Zuid Holland ben ik eigenlijk nog steeds bezig met alles verwerken. Op het moment zelf dat ik won, begon heel mijn familie om te me heen te juichen. Ik kon zelf niet goed bij mijn woorden komen door alle adrenaline! Ik voelde me vooral heel erg dankbaar en trots op de voorstelling die we hadden neergezet. Nadat de zoom uitzending voorbij was ben ik met mijn opa en oma gaan facetimen die vanuit huis mee keken.

Doel Missverkiezing?
In het traject van Miss Earth proberen we natuurlijk extra veel aandacht te besteden aan zo goed mogelijk omgaan met de aarde. Nu zijn we al goed op weg met milieuvriendelijk leven en hiervan het goede voorbeeld geven, maar er is iets wat ik nog heel graag zou willen meebrengen aan de mensen om me heen en mijn volgers. Aangezien ik veel bezig ben met de mode ben ik me ervan bewust hoe schadelijk deze industrie kan zijn. De Fast Fashion industry is zelfs een van de grootste vervuilers waar we nu mee te maken hebben. Mijn eigen kleding is grotendeels zelf gemaakt of vintage. Hiernaast probeer ik bewust te shoppen. Dat komt door de productie van de kleding die veel schadelijke stoffen vrijlaten in de natuur en oneerlijke arbeid vereisen. Verder wordt er een grote hoeveelheid kleding weggegooid omdat het niet meer gedragen wordt of omdat het uit de mode is. Ik zou graag willen meebrengen aan het publiek dat het noodzakelijk is om bewust met je kleding om te gaan. Milieu bewuste merken mogen dan wel wat prijziger zijn, maar het gaat veel langer mee. Verder kan men natuurlijk ook kiezen voor vintage kleding.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik het liefst creatief bezig. Ik naai kleding, schilder, teken en ik dans ook (modern). Ik heb van mijn 7e tot mijn 16e op ballet gezeten, en de oefeningen die ik toen deed probeer ik nog steeds bij te houden. Dit is denk ik ook wel te zien in mijn houding en bepaalde bewegingen die ik maak. Als ik eenmaal begin aan een project, ben ik niet meer te stoppen. Ik haal super veel voldoening uit iets als het lukt. Nu ik Miss Beauty of Zuid Holland ben, is dit ook de perfecte kans om een galajurk zelf te maken. Misschien kunnen jullie die later in het traject wel bij mij terug zien….

Wat maakt jou uniek?
Voor deze vraag vind ik creativiteit iets te voor de hand liggend. Wat mij echt uniek maakt is mijn aansteekbare zelfvertrouwen, ik kan heel goed het beste uit andere mensen halen en andere mensen zich beter laten voelen over zichzelf. Als ik mezelf kan zijn, kan jij dat ook. Ik heb dit van jongs af aan geleerd en ik gun het eigenlijk iedereen om goed in je vel te zitten.

Leuk feitje?
Als ik aan het shooten ben, kan mijn persoonlijkheid een echt totaal veranderen. Dit ‘alter-ego’ is super sterk en bossy, en schaamte staat niet in haar woordenboek. Dit is heel anders dan hoe ik normaal ben, namelijk veel zachter en bubbly.