Milenka
Janssen

Wie?
Mijn naam is Milenka Janssen en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Den Haag en studeer de opleiding Sport en Bewegen Lifestyle. Dit doe ik aan het ROC Mondriaan College in Delft. Ik werk als websitemodel bij de online webwinkel Via Mio. Dit vind ik erg leuk en past goed bij mij. Ook geef ik revalidatie fitness aan mensen met  Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit houd in dat die mensen door een ongeluk, ziekte, of een herseninfarct en dergelijke beschadiging in de hersenen hebben opgelopen. Vaak zijn deze mensen deels verlamd en ik help ze door middel van fitness oefeningen weer wat mobieler te worden.

Winning Moment?
Natuurlijk heb ik als eerste mijn familie omhelst en even een vreugde dansje gedaan. Na de afterparty is het eigenlijk traditie geworden om langs de Mcdonalds te gaan! Ik ben echt gek op eten en na zo’n lange dag is even bijkomen met een lekker patatje een prima plan!

Doel Missverkiezing?
Ik vind het vooral erg belangrijk om te laten zien dat Missverkiezingen niet echt zo zijn als dat mensen denken. dat je toch wel degelijk een stel hersens moet hebben en een toekomstbeeld . ik ben alles behalve een echt Missfiguur. ( denk aan de stereotypering van Domme blondjes die roepen dat ze wereldvrede willen.) ik ben iemand die je vaak tegen kan komen in een joggingbroek met mijn haar in een knot en eten in mijn handen. Ik denk daarom dat ik een ideaal persoon ben om te laten zien hoe Missen en Missverkiezingen daadwerkelijk zijn.

Vrije tijd?
Ik ben gek op het bekijken van Misdaad of moorddocumentaires. Ik vind het erg interessant om meer te weten te komen over de dader, het slachtoffer en het motief. Wat bijna niemand van mij weet is dat mijn stiekeme ‘’ dreamjob’’ zou zijn dat ik bij het forensisch instituut zou werken.

Wat maakt jou uniek?
Als ik bezig ben met fotoshoots en Missverkiezingen ben ik een meisje meisje. Ik hou van mooie jurken, hoge hakken en ik ben gek op make-up. Maar in het dagelijks leven loop ik rond in joggingbroeken en truien en eet ik alles wat los en vast zit. Ook doe ik aan buitensport. Ik ben dus veel bezig met survivalen, mountainbiken en klimmen. Ik ben zeker niet bang om mijn handen vies te maken en ik hou wel van een beetje actie. Vaak zit ik dan ook onder de blauwe plekken.

Leuk feitje?
Ik ben ontzettend gek op dieren! Al vanaf jongs af aan ben ik helemaal weg van dieren. Ik heb altijd al een hond of een paard gewild en na jaren zeuren is het me eindelijk gelukt: ik kreeg een hondje. Sinds dat ik haar heb is het echt mijn maatje geworden. Ik ben niet alleen weg van huisdieren, nee ik ben ook gek op wilde dieren. Mijn lievelingsdieren? Papegaaien, wolven, otters en pinguïns!