Laura
van Berkel

Wie?
Mijn naam is Laura van Berkel, 20 jaar en ik woon in Hellevoetsluis. Ik studeer de voltijd opleiding HBO verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam en ik zit nu in mijn derde leerjaar. Voor mijn opleiding loop ik momenteel stage bij Careyn Torenhoeve in Hellevoetsluis,  leinschaligwonen voor psychiatrische ouderen. Als ik afgestudeerd ben als HBO verpleegkundige zou ik me graag willen specialiseren als Obstetrie verpleegkundige op de afdeling verloskunde in het Erasmus MC Sophia. Daarnaast werk ik al drie jaar bij de Gamma in Hellevoetsluis. Mijn hobby’s zijn Kickboksen en turnen.

Winning Moment?
Ik kon niet geloven dat ik de titel Miss Beauty of Zuid-Holland 2019 had gewonnen. Na de kroon en sjerp in ontvangst te te hebben genomen, alle foto’s te hebben gemaakt en vooral te hebben genoten van het moment ben ik naar mijn familie en vriend gegaan om met hun de overwinning te vieren.

Doel Missverkiezing?
Ik vind het belangrijk dat je vooral bij jezelf blijft tijdens een missverkiezing. Er gaat veel van je gevraagd worden en daarom wil ik graag laten zien dat je niet als persoon hoeft te veranderen doordat je mee doet aan een missverkiezing. Natuurlijk onderga je een persoonlijk ontwikkeling door deel te nemen aan het traject maar het is niet de bedoeling dat je je anders voor gaat doen dan je bent.

Vrije tijd?
Het liefst ben ik met mijn vriend of met vriendinnen. Ik vind het erg gezellig om te lunchen, naar de bioscoop te gaan en bij te kletsen. Vooral in de zomer vind ik het erg gezellig om op het terras wat te drinken, naar het strand te gaan en verschillende steden te bezoeken en te genieten van het mooie weer en elkaar. Daarnaast ben ik verslaafd aan de serie Grey’s Anatomy.

Wat maakt jou uniek?
Al 12 jaar doe ik aan turnen, hier ben je op de turnvloer altijd sierlijk en lenig bezig. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met kickboksen, lekker het tegenovergestelde van al die sierlijke bewegingen!

Leuk feitje?
Ik houd van pasta! Geef mij maar 7 dagen per week verschillende soorten pasta’s dan hutspot of stamppot. Daarnaast houd ik ook erg van horror films.