Xantia
Griffith

Wie?
Mijn naam is Xantia Griffith, ik ben 24 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Almere. In februari ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim, waar ik de opleiding hbo-rechten heb gevolgd. Tevens was ik tijdens mijn studietijd actief als klassenvertegenwoordiger, studentcoach en lid van de opleidingscommissie. Momenteel werk ik als Insolvency Agent voor een internationale financiële instelling. Na de zomer ga ik beginnen aan de pre-master rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit. Mijn uiteindelijke doel is om advocaat te worden, maar mijn droombaan is ambassadeur worden voor de Verenigde Naties!

Winning Moment?

Toen ik hoorde dat ik dat ik tot de nieuwe Miss Intercontinental Flevoland was verkozen, gingen er zó veel verschillende emoties door me heen. Blijdschap, ik was verrast, emotioneel maar vooral enorm trots. De spanning die ik voelde kwam allemaal los en dat resulteerde in een heuse huil-, spring- en lach-partij! Het was zelfs zo heftig dat ik mijn microfoon moest dempen tijdens de uitslag omdat ze anders niet verder konden met de bekendmaking van de andere titels. Samen met mijn lieve familie heb ik daarna geproost & gefeest op de winst.

Ik heb zo veel lieve berichtjes en felicitaties gekregen dat het wel een dag duurde voordat ik ze allemaal had beantwoord. Mijn familie uit Suriname hebben samen de finale gekeken en facetimde me ook direct toen de uitslag bekend was om hun trots en blijdschap te uiten. Ik kon die avond ook echt niet slapen door alle adrenaline. De volgende ochtend kon ik het nog steeds geloven. Ik moest mezelf echt een aantal keer knijpen. En tot de dag van vandaag voelt het nog steeds als een droom!

Doel Missverkiezing?
Er zijn zo veel mensen onzeker door de huidige beauty standards terwijl die voor een ‘gewoon’ mens vrijwel onmogelijk na te streven zijn. Dit komt door de invloed van social media en veel meer. Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat ze prachtig zijn van binnen en van buiten. Echte schoonheid komt van binnen uit en straalt uit naar buiten. No matter what moet je comfortabel kunnen zijn met je lichaam, wie je bent en waar je voor staat. Die boodschap wil ik heel graag overbrengen.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het lezen van inspirational boeken, zodat ik die lessen mee kan nemen in mijn dagelijks leven en deze kan doorgeven aan de mensen om mij heen. Ik ben een echte ‘social butterfly’, ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen en ik maak ook altijd nieuwe vrienden waar ik ook kom. Daarnaast luister ik vaak naar inspirational podcasts en luister ik zo veel en zo vaak mogelijk naar muziek.

Ik hou van koken en probeer ook geregeld nieuwe, gezonde gerechten uit. Ik ben een echt meisje, meisje wat betreft make up, kleding en alles beauty gerelateerd maar een van mijn favoriete bezigheden is toch wel voetbal kijken! Ik kijk meer voetbal dan iets anders.

Wat maakt jou uniek?
Ik slis al sinds ik kan praten. Ik ben jaren lang naar logopedisten geweest maar toen ik naar de middelbare school ging, werd ik alsnog vaak geplaagd wanneer ik moest voorlezen. Echter, heeft dit mij er niet van weerhouden om bij de schoolradio te gaan werken als vrijwilliger waarbij ik uren lang moest praten. Ook heeft het mij niet ervan weerhouden uiteindelijk voor een beroep te kiezen waarbij spreken een belangrijk onderdeel is! Mijn stem is mijn kracht.

Leuk feitje?
Ik heb een groene band in Taekwondo en ik kan tot 20 tellen in het Koreaans!