Shawin
Ahmad

Wie?
Mijn naam is Shawin. Ik ben 20 jaar en ik kom uit Heerlen. Ik heb vorig jaar het Gymnasium afgemaakt en ik heb momenteel een tussenjaar omdat ik mezelf beter wil leren kennen om onder andere te  weten te komen welke richting ik in wilde voor mijn studie. Ik heb gekozen om Fiscaal recht aan de universiteit van Maastricht te gaan studeren vanaf september. Verder ben ik al twee jaar werkzaam bij stichting Lyvia. Bij Lyvia steun ik jong en oud met en zonder beperking. 

Winning moment?
Het eerste wat ik deed toen ik de titel won, was emotioneel worden! Ik had het echt niet verwacht en het bracht me zoveel blijdschap. Daarna ben ik mijn familie gaan omarmen voor het feit dat ze altijd voor me klaar staan en mij door dik en dun steunen. 

Doel missverkiezing?
Met het meedoen aan een missverkiezing wil ik meerdere doelen bereiken. Één er van is dat ik mezelf beter wil leren presenteren en mijn goede en sterke punten beter wil leren kennen. Negatieve punten kan ik altijd verbeteren. Dus dat hoor ik graag. De tweede reden is, dat ik als persoon voor een aantal doelen sta, zoals het tegengaan van de tweedeling tussen arm en rijk. Ik wil met de verkiezing veel meer aandacht hiervoor brengen en ook mensen anders laten denken hierover. We leven in een hele complexe wereld en daarom vind ik het juist heel belangrijk dan wij als mensen elkaar beïnvloeden op een goede manier en elkaar moeten aansporen om het juiste te doen.
Vrije tijd?
In mijn vrije tijd sport ik graag. Daarnaast ben ik een schrijfster. Ik schrijf graag in mijn vrije tijd. Hiermee kan ik mijn gedachtes en emoties op een fijne manier kwijt op papier. 
Wat maakt jou uniek?
Wat mij eigenlijk uniek maakt, is dat ik een meisje ben die tussen twee culturen is opgegroeid. Mijn ouders zijn Koerden uit Irak en komen dus uit een Midden Oosterse cultuur. Ik ben zelf hier in Nederland geboren. Mijn ouders zijn in 1997 gevlucht naar Nederland in de tijd dat Sadam Hussein in Irak aan de macht was. In Nederland zijn mijn ouders met open armen ontvangen en hebben ze zo stap voor stap meer van de Nederlandse cultuur kunnen overnemen, waardoor ik een mix van beide culturen ben. Hierdoor kan ik me ook goed inleven in mensen, omdat ik het doen en laten van mensen goed kan begrijpen vanuit meerdere opzichten. Dit komt doordat ik vanaf kinds af aan al alles vanuit meerdere opzichten benader door mijn multiculturele opvoeding. Ik vind dat dat mij toch wel uniek maakt.  
Leuk feitje?
Wat niet veel mensen over mij weten, is dat ik vroeger in een soort boerderij ben opgegroeid, omdat we kippen, hanen, kuikentjes, konijnen, vissen, cavia’s, vogels, en een hamster hadden.