Michelle
van Sonsbeek

Titel
Miss Intercontinental Netherlands 2018

Leeftijd
19

Woonplaats
Denekamp

Stel jezelf in het kort voor.
Mijn naam is Michelle van Sonsbeek en ik ben dit jaar gekroond tot Miss Intercontinental Netherlands 2018. Op dit moment loop ik stage op een basisschool omdat ik de opleiding onderwijsassistent volg. Naast mijn opleiding doe ik ook veel promotie en modellenwerk. En in mijn vrije tijd spreek ik vaak af met mijn familie en vrienden en vind ik het ontzettend leuk om mijn geld uit te geven aan kleding en make-up. Je kunt wel zeggen dat ik Fashion addicted ben.

Hoe heb je de missverkiezing Miss Beauty of the Netherlands 2018 ervaren?
De missverkiezing Miss Beauty of the Netherlands was voor mij echt een heel groot avontuur. Ik heb zoveel leuke dingen mogen doen. Een voorbeeld hiervan is dat we met alle 36 missen en de organisatie zijn afgereisd naar Frankrijk voor 5 dagen. Hoe tof is dat?! Ook heb ik mezelf door dit traject verder ontwikkeld op persoonlijk gebied. Door dit avontuur heb ik echt een zelfvertrouwen boost gekregen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit al je onzekerheden weg neemt, maar ik weet nu wel dat je altijd maar dan ook echt altijd trots moet zijn op wie je bent! En dat wil ik andere meiden die volgend jaar mee gaan doen ook mee geven.

Wat was het eerste wat jij deed toen jij de titel won?
Het eerste wat ik deed toen ik mijn provincie hoorde was de first runner up om de nek vliegen. En daarna moest ik huilen haha. Op dat moment weet je gewoon waarvoor je alles hebt gedaan. En laat je je tranen rollen van geluk. Daarna ben ik gaan feesten op de afterparty met mijn familie en vrienden die ontzettend trots en blij waren. En toen ik de dag erna thuis kwam hingen er slingers en een ontzettend groot spandoek bij mij in de tuin en hadden we die avond nog een feest voor alle familie en vrienden die niet op de finale waren. Kort samengevat: Huilen en Feesten.

Had jij al ervaring als miss/model?
Voor dat ik aan dit traject begon had ik al ervaring met missverkiezingen en modellen werk. Ik heb in 2016 mee gedaan aan Miss Nederland en ben daar Miss Most Populair 2016 geworden. Daarna is het modellen werk ook begonnen. Dus ik ben eigenlijk al vanaf 2016 bezig met missverkiezingen en modellen werk.

Wie ga je het meest missen tijdens jouw internationale avontuur?
Mijn vriend. Natuurlijk ga ik ook mijn familie missen, maar die komen naar mij toe in de Filipijnen. Helaas kan mijn vriend niet mee vanwege zijn tentamens, wat erg belangrijk is natuurlijk. Dus ja mijn vriend ga ik het meest missen als ik internationaal ga.

Waar mogen we jou s’ nachts voor wakker maken?
Je kunt mij echt wakker maken voor eten. Eigenlijk maakt het niet heel veel uit met welk eten je mij wakker maakt. Maar het liefst zou ik dan wakker worden gemaakt met; sushi, KFC, kinderchocola of de kipnuggets van de McDonald’s.

Wat is jouw ambitie voor over 5 jaar?
Ik zou graag over 5 jaar afgestudeerd willen zijn en een vaste baan willen hebben als een leerkracht op een basisschool. Het liefst in de onderbouw. En zou ik wel graag naast mijn baan als leerkracht een freelancer baan willen hebben in de modewereld. Ik heb namelijk voor de opleiding onderwijsassistent, junior stylist fashion gestudeerd en afgerond. En zou dan graag artworks willen maken voor op kleding. Daarnaast zou ik dan nog graag modellenwerk willen doen of mee willen doen aan missverkiezingen. Ik ben tenslotte dan nog maar 24!