Solange
Dekker

Wie?
Hi! Mijn naam is Solange. Ik ben 24 en woon in Amsterdam centrum. In het dagelijks leven ben ik de Hostess with the Mostest, wat inhoud dat ik de head hostess&head reservations ben en jouw avond onvergetelijk maak! Hiernaast ben ik vrijwilligster bij TRANSAMSTERDAM. Een organisatie die (trans)personen helpt d.m.v kunst, cultuur en lifestyle en werkt aan meer acceptatie en inclusiveness voor Nederland

Winning Moment?
k ging helemaal uit mijn dak! Ik kon het nauwelijks geloven. Ik was heel dankbaar, vooral aan mezelf èn de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en in mij hebben geloofd. Het heeft misschien voor mij nog zelfs een iets zwaardere lading gehad toen ik won, omdat ik hiermee geschiedenis heb geschreven. Het eerste wat ik deed was genieten van mijn winst en meteen de media ingeschakeld. Hoe groter het platform zou worden hoe meer mensen ik kan helpen om een nog veiliger en inclusive Nederland te maken.

Doel Missverkiezing?
Ik wil meer acceptatie, veiligheid èn bewustwording creëeren met mijn deelname. Als eerste transvrouw kan ik laten zien dat wij net zo veel recht en kans zouden moeten hebben als elk andere deelneemster. Hiernaast kan ik door het platform wat mij gegeven is het doel uitwerken waar ik al jaren mee bezig ben, namelijk mensen bereiken die hulp nodig hebben die worstelen met hun genderidentiteit, depressieve gevoelens en gepeste mensen. Omdat deze problemen niet alleen in de LGBTIQ+ community voortkomen is het een prachtige kans om via Miss beauty of the Netherlands een andere doelgroep te kunnen helpen.

Vrije tijd?
Binnenkort wil ik beginnen met bokslessen nemen, waardoor ik mezelf en anderen beter kan verdedigen, dus sport&zelfverdediging zijn grote hobby’s! Hiernaast trek ik dolgraag met goede vrienden op en dans ik graag op festivals. Ook vlog ik op mijn instagram kanaal en ben ik daar elke dag meer mee bezig!

Wat maakt jou uniek?
1. Dat ik de eerste transvrouw ben in Nederland die een cisgender-oriented miss verkiezing heeft gewonnen, en daarmee geschiedenis heeft geschreven en dat blijf schrijven. Hiermee laat ik zien dat als je vertrouwen hebt in jouwzelf en echt met passie voor iets gaat, je er komt no matter what. Het vertrouwen in jezelf is het allerbelangrijkste wat er is.

2. Dat ik anderen voorop zet en probeer te helpen, en het beste uit ze wil halen. We hebben allemaal een helpende hand nodig om beter te presteren, en zelfs te overleven. Er zijn vroeger vrijwel geen mensen geweest die mij hielpen, en dat heeft mij enorm veel verdriet en schade laten oplopen. Hierdoor heb ik een ‘valse start’ van het leven gehad en uiteindelijk zelfs geprobeerd het te beëindigen. Met mijn levensinstelling en doorzettingsvermogen probeer ik er voor te zorgen dat mensen wél iemand hebben en ik hun leven niet alleen een beetje beter kan maken, maar soms zelfs kan redden.

Leuk feitje?
Ik ben enorm leergierig en geïnteresseerd in talen en cultuur. Momenteel ben ik bezig om 2 talen te leren en wil ik uiteindelijk meer dan 10 talen kunnen spreken! Een grote droom van mij is om een wereldreis te kunnen maken en van elk land waar ik naartoe ga de taal en cultuur te leren, om mensen een inzicht te geven wat er in de wereld speelt en hier een film of documentaire over maken.