Jill
Hermans

Wie?
Mijn naam is Jill Hermans, ik ben 23 lentes jong en ik woon in Noordwijk. Op dit moment zit ik in het afstudeer jaar van de opleiding chemie (organische synthese, scheikunde) die ik volg op hogeschool leiden. Mijn afstudeer stage doe ik nu bij het LUMC (ziekenhuis, afdeling chemische immunologie) waar ik werk aan de ontwikkeling van een medicijn tegen botkanker/osteoporose. Als het allemaal volgens planning verloopt ben ik 31 mei klaar!

Winning Moment?
Wat er als eerste door mij heen ging? YES, mijn harde werk is beloond. Want ik heb niet stil gezeten wat de verkiezing betreft. Ik heb op alle vlakken (geld inzamelen,stemmen, sponsoring en inzet) 100% mijn best gedaan. De gedachte die daarna door mijn hoofd ging? “Ik heb het voor u gedaan opa” (ik hoorde vrijdag 13 april, 1 avond voor de finale, dat mijn opa op zijn sterfbed lag). Het eerste wat ik dan ook meteen gedaan heb de zondag na de finale…. naar mijn opa gegaan! Met mijn kroon en sjerp heb ik hem nog 1 laatste keer trots gemaakt voordat hij, die maandag, overleed.

Doel Missverkiezing?
Ik wil een voorbeeld zijn voor vele meiden (en jongens) die door een moeilijke tijd gaan. Dat je niet moet opgeven om je dromen te bereiken. Ik ben in het verleden zwaar depressief geweest (hier ben ik altijd open en eerlijk over omdat dit mij gevormd heeft tot wie ik nu ben, en dat zou ik voor geen goud willen omruilen). In 2017 had ik ook casting gedaan, maar toen zat ik dus nog in de nasleep van de depressie. Ik heb ontzettend hard gewerkt aan mezelf en hoe ik in het leven sta. Ik heb mijn droom om Miss te worden nooit opgegeven. En nu sta ik hier! Als Miss Intercontinental Zuid-Holland 2018! Wat een comeback! Als je iets wilt, al is dat een missverkiezing winnen, een bepaalde carrière behalen, of misschien gewoon gelukkig zijn als je dat niet bent… geef niet op en ga ervoor! Niets is mooier dan je doel bereiken.

Vrije tijd?
Wandelen, mediteren, yoga! Ik betrap mezelf erop dat ik het soms veel te weinig doe in verband met alle drukte rondom afstuderen. Maar ik ga weer starten met lessen volgen in aerial yoga (dat is yoga hangend in de lucht in doeken!)

Wat maakt jou uniek?
Wat maakt mij uniek? Ik als persoon, net als iedereen, ben uniek. Hoe ik naar bepaalde dingen kijk en hoe ik over bepaalde dingen denk maakt mij uniek. Ik ga niet iets zeggen zoals “mijn doorzettingsvermogen” want iedereen heeft dat soort eigenschappen, maar op zijn/haar eigen manier. En dat is het mooie aan uniek zijn. Ik hoor vaak van mensen dat als ik (glim)lach ik een kamer vol met mensen blij kan maken. Hoe ik lach als persoon, hoe ik mijn persoonlijkheid en positiviteit uitstraal en overbreng… Dát maakt mij uniek. Als mensen aan mij denken, met mij praten of met mij zijn denken ze vaak dat ik een persoon ben die van alle kleine dingen in het leven geniet. En dat is ook zo! Dus waar mensen mij aan onthouden, dát maakt mij uniek. Mijn positiviteit, persoonlijkheid en mijn altijd breed staande glimlach.

Leuk feitje?
Je kan mij al-tijd wakker maken voor sushi of carpaccio. Oh dat vind ik zo lekker…. was het maar normaal om alléén maar carpaccio te eten.