Vera
van Workum

Wie?
Mijn naam is Vera van Workum. Ik ben 26 jaar oud en woon in Oud-Beijerland. Ik werk al jaren in de zorg en besloot kort geleden een nieuwe opleiding te volgen namelijk; anesthesiemedewerker. Voordat Corona voor problemen zorgte, had ik een bijbaantje als promodame/hostess.

Winning Moment?
We kregen de uitslag digitaal en toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik zo overdonderd dat ik vergat mijn microfoon van mute af te halen, zodat mijn reactie te horen was. Voor de mensen die mijn reactie gemist hebben: Ik gilde van blijdschap!  Toch duurde het even voor het besef er echt was. Gelijk twee dagen na de uitslag volgde twee fotoshoots  vanwege deze overwinning. Eigenlijk besefte ik het daarna pas.

Doel Missverkiezing?
Het mooie aan de missverkiezing vind ik dat je een kans krijgt een voorbeeld te zijn voor anderen en zo dus anderen kan inspireren met jouw idealen. Zo vind ik een gezonde leefstijl erg belangrijk, omdat het bij mij er voor zorgt dat ik me sterk en zelfverzekerd voel en dat deel ik graag met anderen.

Vrije tijd?
Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan sporten. Ik heb het afgelopen jaar mijn eigen mini gym gecreeërd op zolder om te kunnen fitnessen nu de sportscholen dicht zijn. Door te fitnessen en te skaten heb ik mezelf fit kunnen houden. In het verleden heb ik veel gecrossfit, wat ik nog steeds erg leuk vind, maar na de coronamaatregelingen wil boksen en yoga ook eens proberen.  Naast sport hou ik erg van gezelligheid. Wanneer het weer kan ben ik de eerste die op de dansvloer staat te dansen of gezellig op een terras zit met vrienden.
Daarnaast vind ik het erg leuk me bezig te houden met make-up, ik heb er zelfs aan gedacht er mijn werk van te maken,  maar daar had ik het naast mijn andere werk/opleidingen te druk voor. Nu is het mijn hobby.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is dat ik een erg positief persoon ben. Ik vind altijd een manier om door te gaan ook in moeilijke tijden en dat maakt mij een doorzetter. Daarnaast ben ik erg zorgzaam en sta ik altijd klaar wanneer iemand me nodig heeft.

Leuk feitje?
n 2019 heb ik besloten om enkel plantaardige (veganistische) voeding te consumeren om meerdere redenen, namelijk: dierenwelzijn, milieu en gezondheid. Omdat bijna iedereen die ik ontmoet vraagt wat mijn afkomst is. Leek het me leuk het hier te vermelden voor als jij het je toevallig ook af vraagt. Ik ben ondanks mijn donkere ogen, donkere haar, en 166 cm lang(/kort) toch echt 100% Nederlands