Thaliya
la Cruz

Wie?
Ik ben Thaliya la Cruz, 19 jaar en ik kom uit Meppel. Op dit moment heb ik een tussenjaar. Komend schooljaar ga ik de HBO-studie Voeding en diëtetiek doen aan de Hanze hogeschool in Groningen. Ik werk bij Hotnetworkz als sales promoter en team captain.

Winning Moment?
Het duurde even tot ik het echt goed besefte, maar toen ik het eenmaal realiseerde kon ik alleen maar genieten en stralen! De kroon en sjerp draag ik natuurlijk met trots. En de eerst 48 uur na de finale droeg ik hem ook bijna de hele tijd.

Doel Missverkiezing?
Mijn grootste doel is jongeren laten beseffen hoe belangrijk mentale gezondheid is. En inspireren om hieraan te werken. Vooral in zo’n vervelende tijd als deze, met corona en de invloed van zoveel social media. Ook wil ik zoveel mogelijk een realistisch beeld laten zien op mijn social media, om te laten zien dat het oké is om onzekerheden te hebben. En dat je ze niet hoeft te verbergen! Vooral omdat ik zelf eczeem heb hoop ik dat ik dit onderwerp meer bespreekbaar kan maken.

Vrije tijd?
Wat ik het liefst doe in mijn vrije tijd is, gezellig iets doen met vrienden. Ook sport ik heel graag in de sportschool (als het weer kan) en wil ik de  karatetrainingen gaan oppakken na de corona. Verder vind ik het belangrijk om bezig te zijn met zelfontwikkeling en daarom lees ik daar nu ook een boek over.

Wat maakt jou uniek?
Ik ben een vrolijke meid die positief in het leven staat met heel veel doorzettingsvermogen. Wat mijn uiterlijk uniek maakt is dat ik een grote bos krullen heb en ik ook niet een van de langste ben.

Leuk feitje?
Mijn achtergrond bestaat uit verschillende culturen en ik neem hieruit over wat het best bij mij past. Zo creëer ik mijn eigen diversiteitencultuur.