Zana
Udo

Wie?
Mijn naam is Zana Udo. Ik ben 18 jaar en ik woon in Oranjewoud. Ik studeer psychologie aan Webster University in Leiden, een Amerikaanse universiteit.

Winning Moment?
Toen ik de titel van Miss Teen of Friesland gewonnen had kon ik het niet geloven. Er waren zoveel emoties, dus kon ik niet wachten om met mijn ouders te bellen. Zelfs toen ik mijn moeder hoorde die mij feliciteerde geloofde ik het nog niet.

Doel Missverkiezing?
Ik wil een soort populariteit bereiken zodat ik mensen kan motiveren om positief in het leven te staan. Het is zo belangrijk om positief te zijn. Daarmee trek je veel positieve energie aan en kun je alles bereiken.

Vrije tijd?
Ik spreek graag af met vrienden. Ik hou heel erg van sporten, ik doe dit minstens een keer per dag. Hier vallen dansen, sportschool en zwemmen onder. En ik hou super veel van reizen en lezen. Daarnaast ben ik altijd bezig met mezelf te ontwikkelen. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan en daar is Miss Teen er 1 van.

Wat maakt jou uniek?
Dat ik volgens anderen altijd mezelf ben, dat ik heel positief in het leven sta. Dat ik diplomatiek ben. Dat ik altijd dicht bij mezelf blijf, bij mijn eigen gevoel. En dat ik niet oordeel. Ik weet hoe belangrijk positief in het leven staan is. Het brengt je zoveel meer geluk en het geeft je veel energie.

Leuk feitje?
Als kind dacht ik dat ik een artiest was. Ik kon  net mijn naam schrijven en heb dit met een permanente stift heel groot op het parketvloer geschreven. Het kon er niet meer af. Mijn ouders hebben een deel van de vloer moeten vernieuwen. Later hebben we erom gelachen. Als kleuter haalde ik mijn favoriete vestje weer uit de wasmand. Mijn moeder mocht deze niet wassen!