Dalia
van Gessel

Wie?
Heyhoi, mijn naam is Dalia van Gessel, ik ben 16 jaar en kom uit Leeuwarden. Ik heb vorig jaar mijn MAVO-diploma gehaald en zit op dit moment in de vierde klas van de HAVO op de tweetalige Montessori High School in Leeuwarden. Nadat ik volgend jaar de HAVO heb afgerond ben ik van plan de Hogere Hotelschool in Den Haag te doen. Dit omdat ik al van jongs af aan droom om later mijn eigen internationale hotel in het buitenland te hebben en het liefst in Parijs.

Winning Moment?
Het eerste dat ik had gedaan toen ik kreeg te horen dat ik de titel Miss Teen of Friesland had gewonnen is dit met mijn familie en vrienden gevierd en ik belde gelijk mijn oma vanuit Amerika die samen met mijn tantes en oom meekeken vanaf de livestream op YouTube. Ik ben zo blij met alle support die ik heb gekregen en kan nog steeds niet geloven dat deze droom werkelijkheid is geworden! Het gevoel dat op dat moment door mij heen ging is onbeschrijfelijk. Daarom kan ik ook niet wachten op dit mooie en nieuwe avontuur en kan ik niet wachten om de andere meiden te ontmoeten!

Doel Missverkiezing?
Ik hoop in dit traject nog meer te groeien en anderen meiden het onderwerp waarvoor ik sta en mijn boodschap aan alle meiden in Nederland mee te geven. Ik wil namelijk meegeven dat meiden elkaar onderling meer zouden moeten supporten #GirlSupportGirls. Mijn boodschap is dat meiden onderling wat vaker elkaar een complimentje moeten geven en elkaar zouden moeten supporten ,want dit gebeurt nog te weinig. En het is belangrijk voor meiden om te beseffen dat alle meiden met dezelfde problemen te maken hebben. Wij hebben soms moeite met elkaar supporten en dat leidt vaak tot vervelende situaties waar niemand wat aan heeft. Een klein complimentje kan iemand zijn dag veranderen!

Bucketlist?
1 ding dat nog altijd op mijn bucketlist staat is dat ik wanneer ik ben afgestudeerd van de Hogere Hotelschool, ik in het buitenland wil wonen en hier mijn eigen internationale hotel te starten. Ik werk er keihard voor en hoop daarom ook dat dit gaat lukken. Dream big, work hard to make it happen and lets support each other!

Leuk feitje?
Een leuk feitje over mij is dat ik maar liefst 5 verschillende talen spreek. Zo spreek ik: Nederlands, Engels, Frans, Duits en last but not least spreek ik ook Arabisch. Dat laatste is best bijzonder voor zo’n blond meisje zoals ik. Ik ben namelijk half Syrisch en half Nederlands. Ik sprak vroeger zelfs beter Arabisch.