Sophia
Lettinga

Wie?
Mijn naam is Sophia Lettinga, ik ben 17 jaar oud en ik woon in Franeker, ik werk bij de Douglas in Leeuwarden en ik hoop in september te mogen beginnen aan de opleiding mondzorgkunde in Groningen.

Winning Moment?
Als eerste was ik natuurlijk super blij, het was voor mij onwerkelijk en onderweg naar huis kreeg ik ontzettend veel felicitaties van vrienden, familie en onbekende mensen. Toen pas kwam het besef van oh my… ik ben gewoon Miss Teen of Friesland 2023!

Doel Missverkiezing?
Ik zie het als een kans om mij zelf als persoon te ontwikkelen, zoals het krijgen van meer zelfvertrouwen, jezelf goed kunnen presenteren en het leren kennen van nieuwe mensen is voor mij heel belangrijk. Daarnaast wil ik duidelijk maken waar ik voor sta, imperfectie = perfectie, veel mensen twijfelen aan zichzelf en vergelijken zich te vaak met anderen, maar we zijn allemaal verschillend en juist dat maakt ons uniek.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd spreek ik het liefste af met vriendinnen en ook op reis gaan met vrienden of familie vind ik ontzettend leuk! En op dit moment volg ik in mijn vrije tijd ook een cursus Spaans.

Wat maakt jou uniek?
Ik ben een optimistisch persoon, ik wil altijd het goede zien in mensen en ik probeer positief in het leven te staan. Ook ben ik een heel gevoelig persoon, ik kan mezelf heel erg goed verplaatsen in iemand anders en ik zou een ander altijd willen helpen in welke situatie dan ook. Ik vind dat dit mij erg uniek maakt

Leuk feitje?
Ik zit al 11 jaar op Ritmische gym, ik vind het onwijs leuk om dit te doen. Ondanks dat ik hopelijk in september begin aan de opleiding mondzorgkunde, zou ik het stiekem ook geweldig vinden om te mogen werken op tv als presentatrice of een rol spelen in een serie of film.