Romy
van Balkom

Wie?
Mijn naam is Romy van Balkom, ik ben 17 jaar en kom uit Maasbracht. Ik volg de studie sport en bewegingscoordinator aan het CIOS in Sittard. Op 6 jarige leeftijd ben ik begonnen met turnen. Turnen is een groot deel van mijn leven geweest omdat ik op hoog niveau geturnd heb. Zelf heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met turnen maar ik geef wel nog altijd les in de turnsport. Verder werk ik ook nog in de horeca.

Winning Moment?
Toen mijn naam genoemd werd begon ik eigenlijk meteen te huilen. Het waren zeker tranen van vreugde en geluk. Daarna heb ik meteen gebeld met mijn familie en gereageerd op alle lieve berichten van iedereen. De ochtend erna werd ik wakker en ik keek naar mijn kroon en sjerp en toen besefte ik echt van “Wow ik ben echt Miss Teen of Limburg”

Doel Missverkiezing?
Ik wil aan andere jonge meiden laten zien dat je trots mag zijn op wie je bent en wat je doet. Ik was een hele lange tijd heel onzeker over mezelf. Ik durfde niet voor mijn eigen mening uit te komen bang voor de reactie van anderen. Ik ging altijd met de groep mee want dat was de meest veilige optie. Maar dit is niet hoe het hoort. Door voor jezelf op te komen en voor je eigen mening durven uit te komen maakt je een sterker persoon.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mensen die ik lief heb zoals een dagje shoppen of lekker sushi eten. Ook werk ik heel graag met mijn gezellige collega’s in het leukste restaurantje van het Designer Outlet in Roermond.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is dat ik altijd mezelf blijf. In welke situatie ik ook terecht kom ik blijf mezelf en probeer altijd het beste uit mezelf te halen. Mijn karakter is heel vrolijk en positief dit is ook precies hoe ik in het leven sta. Verder ben ik heel behulpzaam en zal ik altijd voor iedereen klaar staan. Wat mijn uiterlijk uniek maakt is toch echt wel mijn lengte, lange benen en mijn lach.