Anouck
van Heerden

Wie?
Hi ik ben Anouck van Heerden, 17 jaar en woon Bavel. Hier woon ik samen met mijn lieve ouders en mijn hondje Floki. Dit studiejaar ben ik gestart met de opleiding Sportcommunicatie op Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook heb ik een baan in de horeca bij het restaurant Blue Dog Breda. Dit vind ik super leuk om te doen, om onze gasten zich op hun gemak te stellen en een fijne middag/avond te geven!

Winning Moment?
Het eerste wat ik heb gedaan toen ik de titel Miss Teen of Noord-Brabant won, was mijn lieve ouders en familie opzoeken. Hun hebben altijd in mij geloofd en vertrouwen in mij gehad. Dat heeft mij in het provinciale traject erg veel geholpen. Daarna ben ik Amanda en Priscilla op gaan zoeken op het podium om hun enorm te bedanken voor het vertrouwen om mij naar het Nederlandse traject te sturen. Daarna ben ik snel naar de kleedkamers gerend om mijn cadeautje te halen voor onze sponsor Ela’s choiche om haar te bedanken voor de mooie jurk.

Doel Missverkiezing?
Wat ik graag wil bereiken in deze verkiezing is om nog meer te leren over mijzelf en nog zelfverzekerder te worden. Om zelfverzekerder op foto’s te staan. Daarnaast wil ik meer gehoor bereiken voor mentale gezondheid en het praten over gevoelens. Ik merk nog vaak dat dit een taboe is en mensen dat niet snel durven. Mij heeft dat in het verleden niet veel goeds gedaan en daarom wil ik graag andere daar nu bij helpen en laten zien dat het juist hartstikke stoer en zelfverzekerd is om te laten zien hoe je je voelt.

Vrije tijd?
Het liefste wat ik doe in mijn vrije tijd is sporten, gewichten de lucht in gooien is mijn uitlaat klep en maakt mijn hoofd altijd even leeg. Het is mijn echte passie! Daarnaast houd ik ervan om te socializen met mijn vrienden. Ook investeer ik graag in school, omdat ik een goede studie en cijfers erg belangrijk vind. Het is een groot deel van je toekomst en daar investeer ik graag in. Ik ben erg geïnteresseerd in de formule 1 en volg dan ook bijna al het nieuws over die sport.

Bucketlist?

Wat mij uniek maakt is toch wel mijn eigen verhaal en advocacy.
Ondanks wat ik allemaal heb meegemaakt heb ik toch besloten mee te doen aan deze verkiezing waarin je juist aan de slag gaat met dingen die je onzeker kunnen maken. Hierdoor ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan en ben ik nu op het punt waar ik nu sta.
Ik heb 1 jaar lang (2020/2021) veel last gehad van mijn mentale gezondheid. Ik zag een lange tijd geen licht meer in het duister. Door uiteindelijk mijzelf open te stellen aan mijn ouders en vrienden en veel te gaan praten, ben ik er gelukkig weer helemaal boven op geklommen. Ik sta nu ook sterker in mijn schoenen dan ooit, Ik heb enorm veel gewerkt aan mijn zelfverzekerdheid en die groei is ook goed terug te zien. Ik heb geleerd dat je geen poppenkast hoeft op te zetten om ergens aan te voldoen. Ik merk ook doordat ik er nu meer over praat op mijn socials dat veel meiden mij aanspreken of een dm sturen, met erin dat ze mij als een voorbeeld zien. Een rolmodel voor hen, die er nu over praat op haar socials waardoor zij zichzelf daarin terug kunnen herkennen en dat helpt hun.

Leuk feitje?
Leuk feitje is dat ik regiokampioen ben op de balk van Zuid-Nederland. Alles waar ik aan begin zet ik mij 110% voor in. Ik wil het beste resultaat halen wat er in mij zit en mijzelf altijd recht in de spiegel aankunnen kijken en iemand zien die nooit kan verliezen ongeacht een bepaalde uitslag, omdat ze altijd haar best doet.

Mijn motto is “zolang je jezelf bent en blijft, kan je nooit verliezen ongeacht wat de uitslag mag zijn.  Dan nog een grappig feitje; Vroeger hield ik erg veel van koekjes en dat heeft mij op de dag van vandaag nog steeds de bijnaam Nouckie Koeckie gegeven