Iris
de Jonge

Wie?
Ik ben Iris de Jonge, ik ben 16 jaar en ik woon in Driewegen. Momenteel zit ik in Havo 5 op het Ostrea Lyceum, waar ik dit jaar mijn diploma hoop te behalen

Winning Moment?
Ik was enorm overdonderd, toen ik mijn straat herkende. Ik hoorde mijn familie al roepen: Iris daar komen ze! Ik liep snel naar de deur om het met mijn eigen ogen te kunnen zien. Het moment dat ik de deur open deed en mijn kroon en sjerp in ontvangst mocht nemen, is een moment om nooit te vergeten. Ondanks dat het niet op een podium was, zal dit een moment zijn die je altijd bij zal blijven. Die blijdschap, emoties en overrompeling waren zo bijzonder. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik dit traject heb mogen meemaken, en dit nog mag voortzetten. Ik kijk er naar uit om nog meer te leren, te groeien en alle andere winaressen te mogen leren kennen!

Doel Missverkiezing?
Ik hoop door middel van deze missverkiezing te laten zien dat er meer aandacht besteed mag worden aan cyberpesten. Dit is namelijk iets wat steeds meer voorkomt, met name ook door corona. Cyberpesten kan ook zorgen voor indentiteitshacks, iets wat ook enorm veel voorkomt. Er worden bijvoorbeeld nepaccounts aangemaakt en je kan hiermee benaderd worden. Helaas heb ik dit zelf ook meegemaakt. Ik heb geleerd om hier niet op in te gaan en dicht bij mijzelf te blijven. Het is belangrijk dat iedereen onthoudt dat het internet je kwetsbaar maakt. Bij cyberpesten kan er misbruik gemaakt worden van dat stukje kwetsbaarheid van een persoon. Iedereen is namelijk wel eens onzeker, dat kan over van alles zijn. Wanneer je nare, confronterende berichtjes krijgt kan dit erg kleinerend zijn en dat stukje kwetsbaarheid aantasten. Cyberpesten gaat verder dan even een vervelend berichtje binnenkrijgen. Ik vind dat er beter nagedacht mag worden over de gevoelens en kwetsbaarheid van jongeren. Er mag beter nagedacht worden over de gevolgen van deze vervelende gebeurtenissen. Mijn boodschap is om altijd zo dicht mogelijk bij je zelf te blijven, wat voor nare berichten jij ook binnen krijgt. Ga nooit aan jezelf twijfelen en ga met iemand in gesprek over wat er is gebeurd en hoe jij je hierbij voelt.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik graag met mensen bezig. Ik vind het super leuk om nieuwe mensen te leren kennen nieuwe dingen te leren. Daarnaast ben ik ook graag bezig met sport, school, fashion en mijn vrienden en familie.

Wat maakt jou uniek?
Wat mij uniek maakt is dat ik altijd positief en vrolijk ben. Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven, wat mij enorm sterk heeft gemaakt,ben ik gaan inzien dat je van ieder moment moet genieten en altijd positief moet blijven. Ik probeer altijd de zonneschijn na de regen te zijn, ook voor de mensen om mij heen.

Leuk feitje?
Ik ben een enorme kletskous en een een echte socializer. Ik kan uren doorkletsen en ben altijd heel sociaal.