Quishantely
Leito

Wie?
Hallo, fijn dat u tijd vrijmaakt om dit klein stukje over mij lezen. Ik ben Shanty Leito een meisje van 17 jaar die in Rotterdam woont, ik zit in 4 havo en in mijn vrije tijd werk als 1 van de verzorgsters van mijn vader omdat hij in een rolstoel zit.

Winning Moment?
Toen ik de titel won Miss Teen of Zuid-Holland ging er zoveel door me heen. Ik had mezelf door heel het traject heen 100 procent gegeven en dat al het hard werken eindelijk was beloond kon ik gewoon niet geloven. En wat het helemaal mooi maakte was om mijn familie in het publiek zo trots te zien dat vond ik toch wel het mooist van heel de avond.

Doel Missverkiezing?
Wat ik in algemeen wil bereiken met deze verkiezing is niet alleen de hoofdprijs winnen want daar gaat iedereen natuurlijk voor. Ik wil mijn ouders en iedereen die achter mij staat trots maken . De organisatie van Miss Beauty of the Netherlands die mij gekozen heeft wil ik laten zien dat het niet de verkeerde keuze was. Ik, Shanty Leito wil een rolmodel zijn voor andere jongens en meisjes. In de wereld is er veel sprake van discriminatie en racisme, maar niemand is perfect en het perfecte beeld bestaat niet en als miss wil ik dit duidelijk maken al heb ik een andere huidskleur waarom zou ik mijn doelen niet kunnen bereiken? Waarom zou ik geen Miss Teen of the Netherlands kunnen worden? Mensen moeten van zichzelf leren houden want niemand is hetzelfde dus wees trots op wie je bent, en deze boodschap wil ik als miss overbrengen.

Vrije tijd?
Ik ben zelf een heel sportief meisjes dus in mijn vrije tijd hou ik ervan om sportieve dingen te doen bijvoorbeeld hockeyen daar was ik mee begonnen toen ik 10 jaar was en vind het nog steeds super leuk om te doen. Ook vind ik het leuk om veel dingen van de wereld te zien dus samen met mij familie hou ervan om de wereld door te reizen en nieuwe plekken te ontdekken.

Wat maakt jou uniek?
Wat maak mij uniek maakt is mijn manier van doorzetten al zit het soms niet mee geef ik mezelf 100 procent in alles wat ik doe, er zijn altijd goede en slechte momenten in het leven maar ik probeer altijd van alles te leren en nog iets wat mij pas onderscheid en echt uniek maakt van iedereen op de wereld is dat God mij heeft gemaakt op de manier waarop ik nu ben, niemand op de wereld is het zelfde als ik dus moet ik wel altijd het beste uit mezelf halen en trots zijn op wie ik ben.

Leuk feitje?
Een leuk feitje over mezelf is dat ik super bang ben voor honden, ben meerdere keren in de sloot gevallen omdat honden achter  me aan zijn komen rennen. ik hoop dat ik in de toekomst deze angst kan overwinnen.