Milenka
Janssen

Titel
Top Model of the Netherlands 2018

Leeftijd
20

Woonplaats
Den Haag

Stel jezelf in het kort voor.
Hoi Mijn naam is Milenka Janssen. Ik ben Top Model of the Netherlands 2018. Naast dat ik me veel bezig houd met verkiezingen doe ik ook nog de opleiding Sport en Bewegen Lifestyle. ik zit nu in mijn examenjaar en ik hoop eind van dit schooljaar mijn diploma op zak te hebben. Daarna wil ik graag reizen en wat werken, en misschien wil ik daarna nog een vervolgopleiding doen. Ik ben gek op eten en dieren en ik hou van buitensporten zoals mountainbiken en klimmen. Thuis zal je me altijd vinden in mijn huispak met eten in mijn handen.

Hoe heb je de missverkiezing Miss Beauty of the Netherlands 2018 ervaren?
Het was een grote geweldige ervaring. Ik heb van alles genoten en ik ben ontzettend gegroeid als individu. Ik heb er hele mooie vriendschappen aan overgehouden en het is een groot avontuur.

Wat was het eerste wat jij deed toen jij de titel won?
Ik zocht gelijk in het publiek naar mijn familie, vrienden en vriend. Die hebben mij de maanden van het traject enorm veel gesteund en geholpen. Toen ik ze gevonden had heb ik gelachen, gehuild en gezwaaid. Na de afterparty zijn wij natuurlijk wel even langs de Mac geweest!

Had jij al ervaring als miss/model?
Ik heb in 2016 meegedaan aan Miss Teen of Zuid-Holland. Dat heb ik toen gewonnen en bij de landelijke finale ben ik tweede geworden en daarom mocht ik ook internationaal. Ik ben naar Miss Supranational geweest en heb daar Nederland voor het eerst in de top 25 gekregen. Ook heb ik meegelopen in de Paris Fashionweek. Dit waren allemaal hele gave ervaringen.

Wie ga je het meest missen tijdens jouw internationale avontuur?
Mijn ouders en mijn vriend. Ik heb een hele sterkte band met mijn ouders en ik heb snel last van heimwee.

Waar mogen we jou s’ nachts voor wakker maken?
Pasta Carbonara en Sushi! Daar ben ik echt gek op en het liefst zou ik dat elke dag willen eten.

Wat is jouw ambitie voor over 5 jaar?
Ik heb geen idee eigenlijk, ik zie altijd wel waar het schip strand. Meer missverkiezingen en modellenwerk lijkt me heel leuk, maar ook lijkt het me gaaf om een eigen bedrijf op te zetten. Wie weet wordt het wel een combinatie.