Opbrengst
in 2017

46281,-

Miss Beauty of the Netherlands zet zich in Voor Plan Nederland, Girls First!

Miss Beauty of the Netherlands zet zich elk jaar in voor een goed doel. De afgelopen drie jaar hebben wij met veel liefde ons ingezet voor Stichting Haarwensen. We konden met gepaste trots vorig jaar een recordbedrag van € 46.281,- aan hen overhandigen. Dit jaar willen wij ons inzetten voor Plan Nederland, een ontwikkelingsorganisatie die werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Investeren in meisjes loont: als het goed met ze gaat, profiteert iedereen mee. Want juist meisjes kunnen het verschil maken als ze de kans krijgen om naar school te gaan. Plan Nederland wil meisjes daarom het gereedschap geven om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te kunnen nemen.

Miss Beauty of the Netherlands staat voor de krachtige jonge vrouw die straalt van binnen en daardoor ook van buiten en daarom willen wij ons graag inzetten voor meisjes in ontwikkelingslanden. Want elk meisje heeft het recht om op te groeien tot krachtige vrouw. We hopen met onze missen een recordbedrag te overhandigen aan Plan Nederland!

Wil jij nu al helpen? Dat kan! Help mee en steun meisjes meteen.

  

 

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Stichting Haarwensen wil deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met echt Europees haar kunnen wij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken.

Door donaties van haar en financiële giften kan de Stichting de pruiken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kunnen wij deze kinderen niet verblijden met een prachtige pruik. De missen van Miss Beauty of the Netherlands zetten zich al sinds 2015 gezamenlijk in voor dit prachtige goede doel! Afgelopen jaar werd Rebecca Yuen (Zeeland) verkozen tot Miss Charity en zij overhandigde de Stiching een cheque van maar liefst  € 46,281,- een bedrag waarop de organisatie van Miss Beauty of the Netherlands heel erg trots mag zijn!