Jo-Anne
Bosk

Wie?
Hey hey, leuk dat u geïnteresseerd bent om meer over mij te weten! Mijn naam is Jo-Anne Shannon Bosk, ik ben 17 jaar oud en ik woon in de stad Groningen. Ik wil later heel graag de businesswereld in en daarvoor ben ik ondertussen bezig met de opleiding International Business Studies. Verder werk ik in het weekend als verkoopmedewerkster bij JD Sports.

Winning Moment?
Het moment dat ik hand in hand stond met de zenuwslopende achtergrondgeluiden leek het alsof de tijd bijna stil stond. Toen mijn naam werd opgenoemd voor de titel Miss Teen of Groningen, ging er een gevoel door mij heen wat haast niet te omschrijven valt. Blijdschap, enthousiasme, ongeloof en een paar vreugdetraantjes. Toen ik ook nog mijn familie super enthousiast zag juichen, maakte dat voor mij het moment compleet. Ik kreeg de sjerp om, de kroon op en toen ik daar aan het eind van de catwalk stond, drong het pas tot me door. Ik heb gewoon gewonnen?!

Doel Missverkiezing?
Het feit dat ik deze titel gewonnen heb en nu een provincie mag vertegenwoordigen, heeft mij aan het denken gezet. Wat wil ik eigenlijk bereiken met deze missverkiezing? Dit is wat ik wil. Ik wil laten zien dat ik hier niet alleen ben voor de titel, maar ook om mijn stem gehoord te laten worden. Ik wil een ‘positive awareness’ verspreiden. Mijn kennis en ervaring delen met andere jonge meiden en jongens. Een rots zijn voor jongeren waar ze aan vast kunnen houden en ik wil moed kunnen geven in iemand zijn zware tijd. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen iemand heeft om steun bij te zoeken. Ik voel dat dit is waar ik goed in ben en waar ik mij op wil focussen.

Vrije tijd?
In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te sporten. Ik reis veel en ik ben ook in mijn vrije tijd veel met school bezig. Iets waar ik echt niet zonder kan is muziek, ik ga geen dag zonder naar muziek te luisteren. Het maakt mij kalm en door naar muziek te luisteren kan ik mij ook goed focussen, maar muziek is ook mijn middel om even terug te gaan in mijn bubbel. Verder Netflix ik ook veel tussendoor.

Wat maakt jou uniek?
Iets waarvan ik denk dat mij uniek maakt is dat ik denk ik graag mensen wil helpen. Als ik voel dat iemand hulp nodig heeft krijg ik snel een verplichtingsgevoel dat ik diegene moet helpen. Soms ben ik hierdoor zo gedreven dat het zicht op mijn eigen prioriteiten wat kan vervagen. Wat mij denk ik ook uniek maakt is dat ik mentaal heel sterk ben en wijs, zonder hard over te komen of dat te veel uit te stralen.

Leuk feitje?
Wat wel grappig is, is dat bij de missverkiezing, je veel op hakken moet lopen en make-up moet dragen. Ik ben zelf juist een hele erge sneakerfreak en ik draag het liefste sneakers die niemand heeft. Op hakken lopen deed ik alleen maar op hele speciale gelegenheden. Ook ben ik helemaal geen make-up fan, voordat ik aan deze missverkiezing begon had ik helemaal geen make-up in huis. Door met de missverkiezing mee te doen heb ik voor het eerst make-up moeten dragen. Ik ben een hele andere kant van mij gaan zien en ik begin die kant steeds leuker te vinden!