Beau
Goos

Wie?
Mijn naam is Beau Megan Goos. Ik ben 18 jaar en woon in Groningen. Ik doe de opleiding fashion designer, maar mijn hart ligt bij geschiedenis. Na mijn fashion opleiding wil ik dan ook graag een opleiding gaan volgen om geschiedenis docent of historicus te worden.

Winning Moment?
Voor mij is het nog maar een week geleden dat ik de titel heb gewonnen. Op de foto’s zie je dat ik eerst verrast ben en het even moet verwerken. Op dat moment gaat er zoveel door je heen voordat het besef komt dat je echt hebt gewonnen! Ik hoorde wel mijn familie en vriendinnen gillen en juichen. Toen ik de sjerp en kroon kreeg voelde ik me enorm trots en dankbaar….Ik heb hier heel hard voor gewerkt samen met de andere meiden. We hebben dan ook een fantastische show neergezet. De dagen erna heb ik constant mijn kroon in huis opgehad. Vooral om er van te genieten!

Doel Missverkiezing?
In 2019 ben ik voor Stichting Edukans naar Malawi Afrika geweest. Daar heb ik meegeholpen aan goede educatieprogramma’s op te zetten en praten over lifeskills met Afrikaanse jongeren. Op school leer je meer dan alleen lezen en schrijven. Je leert er namelijk ook lifeskills: voor jezelf opkomen, vriendschappen aangaan, zuinig zijn op je lichaam en je talenten ontwikkelen etc. Daarom is het belangrijk dat ook kansarme kinderen in welk land dan ook de kans krijgen om goede educatie te kunnen volgen. Het zorgt ervoor dat landen en mensen minder hulp nodig hebben van anderen. Ieder kind verdient de kans om zich te ontwikkelen. Want een kind dat leert is een kind met kansen. Ik heb hier daadwerkelijk al aan meegeholpen door naar Malawi te gaan en met eigen ogen te zien waarom het zo belangrijk is. Daarom wil ik mijn stem gebruiken om awareness te creëren waarom goede educatie zo belangrijk is voor kansarme kinderen.

Happy moment?
Ik word altijd erg blij als ik samen ben met mijn vrienden of familie. Gewoon gezellig uiteten of shoppen, wandelen in de natuur of reizen naar een mooie stad en onderdompelen in de geschiedenis van die stad. Tevens kan ik ook erg genieten van het buitenrijden met de paarden samen met mijn zus. Maar ik vind het ook heerlijk om mezelf op te sluiten in mijn kamer en te lezen in de stapels geschiedenisboeken die ik heb gekocht bij de kringloopwinkels.

Bucketlist?
Sinds mijn tiende heb ik een adoptie Cheeta via stichting Spots. Deze stichting zet zich in voor de wilde katachtigen die met uitsterven bedreigt worden. Mijn adoptie Cheeta woont in het Naankuse Wildlife Sanctuary in Namibië. Dus op mijn bucketlist staat absoluut dat ik graag mijn cheeta en Naankuse wil bezoeken in Namibië.

Leuk feitje?
Een leuk feitje over mij is dat ik sinds mij 6e al mee doe aan missverkiezingen. Ik zag toddlers en tiara’s op TLC en dacht dat wil ik ook. Voor Miss Teen heb ik al 5 mini-missverkiezingen gedaan. Dus dit wil ik echt! En het leuke is dat ik in 2014 de mini-missverkiezing van Miss Beauty heb gewonnen. Ik had de titel “Princess of the North”.
Leuke daarvan was dat ik het jaar daarop de subtitel kroontjes mocht uitdelen aan de nieuwe Miss Beauty’s en Miss Teens. Hoe geweldig is het dat ik nu zelf die kroon en titel mag dragen. van Mini-Miss naar Miss Teen …naar Miss Beauty? Dat zou wel een ultieme droom zijn!