Interview Alyssa Grendel | Miss Teen of Friesland 2024
22 april 2024
Interview Alyssa Grendel | Miss Teen of Friesland 2024
22 april 2024

Interview Zana Udo | Miss Beauty of Friesland 2024

Zana Udo nam op zaterdag 30 maart 2024 de kroon over van Caitlin de Jong en is de nieuwe Miss Beauty of Friesland 2024. Zana is geen onbekende bij Miss Beauty, in 2021 was zij namelijk Miss Teen of Friesland. Dit jaar stond ze weer op het podium in Friesland en ging ze er met de Beauty-titel vandoor. Na haar winst stelden wij haar een aantal vragen om Zana beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Zana?
Mijn naam is Zana Udo, 21 jaar, woonachtig in Oranjewoud. Ik ben momenteel bezig met mijn masterstudie in neuropsychologie aan de universiteit van Leiden. In mijn vrije tijd ontmoet ik graag vrienden, ben ik gepassioneerd over sporten – iets wat ik minstens dagelijks doe, variërend van dansen en fitness tot zwemmen. Verder heb ik een grote liefde voor reizen en lezen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel; ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen, waarvan deelname aan Miss Beauty er één is. Daarnaast ben ik toegewijd aan het creëren van kunstwerken uit hergebruikt glas, een activiteit die voor mij niet alleen een creatieve uitlaatklep is, maar ook een belangrijke bijdrage levert aan milieubewustzijn en duurzaamheid.

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
Door mee te doen aan Miss Beauty of the Netherlands, streef ik naar persoonlijke ontwikkeling en wil ik mijn toewijding voor het milieu delen. Ik geloof in de kracht van positiviteit voor zowel persoonlijke als ecologische verandering. Dit platform biedt mij de kans om te laten zien dat optimisme en zorg voor onze planeet hand in hand gaan, en hoe dit positieve impact kan hebben. 

Voor mezelf hoop ik mijn zelfvertrouwen te versterken, mijn publieke spreekvaardigheden te verbeteren en mijn netwerk uit te breiden. Dit avontuur is voor mij een kans om niet alleen persoonlijk te groeien maar ook anderen te inspireren tot een duurzamer leven, bijdragend aan een bewuster en gezonder milieu.

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
Tijdens Miss Beauty focus ik op veerkracht, persoonlijke groei en het aanpakken van milieuproblemen, zoals de plasticsoep. Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling en actieve milieu inzet samen tot positieve verandering leiden. Door bewustwording over de impact van plasticvervuiling te vergroten, wil ik benadrukken hoe cruciaal onze rol is in het beschermen van de planeet en het bevorderen van duurzame levenskeuzes. Mijn doel is om dialoog en actie te stimuleren voor een duurzamere samenleving, bewust van de noodzaak om de plasticsoep aan te pakken. 

De reden voor deze boodschap is tweeledig. Ten eerste geloof ik dat elke persoon de kracht heeft om positieve verandering teweeg te brengen, zowel in zijn eigen leven als in de wereld om hem heen. Ten tweede is het beschermen van onze planeet een urgente noodzaak geworden, gezien de milieu-uitdagingen waar we voor staan. Door deze boodschap te verspreiden, hoop ik bij te dragen aan een bewustere, veerkrachtigere en duurzamere maatschappij.

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Mijn kracht ligt in mijn authenticiteit, positiviteit, diplomatie, en oordeelloosheid. Deze eigenschappen bepalen niet alleen mijn persoonlijkheid, maar verbeteren ook mijn interacties met de wereld. Ik handel oprecht en met integriteit, zie uitdagingen als kansen voor groei, en kan effectief communiceren en verbinden. Tijdens de verkiezing wil ik deze kwaliteiten benutten om positieve invloed uit te oefenen, anderen inspireren hun ware zelf te omarmen en een steentje bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:
Voor mijn tiende verjaardag kreeg ik de kans iets speciaals uit te kiezen. Mijn keuze viel op een fontein voor in de tuin, met daarin een standbeeld van mezelf. Dat vonden mijn ouders toch iets te gek. En verder: als kind was ik ervan overtuigd dat ik een artiest was. Zo besloot ik mijn naam in grote letters met een permanente stift op onze parketvloer te schrijven, net op het moment dat ik net mijn naam kon schrijven. Het resultaat? Mijn ouders moesten een deel van de vloer vervangen. Hoewel het destijds een bron van frustratie was, is het nu een verhaal waar we hartelijk om kunnen lachen. En nog een andere anekdote: als kleuter toonde ik ook mijn eigenzinnige kant door mijn favoriete vestje steeds uit de wasmand te vissen, omdat ik vond dat mijn moeder deze absoluut niet mocht wassen. 

Het zijn deze kleine verhalen die mijn jeugd kleurden en vandaag de dag nog steeds voor een glimlach zorgen.

 

Wij wensen Zana heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @zana.udo

 

Foto: MJ Fotografie HV