Winnaressen Miss Beauty of Zeeland 2017
27 juli 2017
Lotte van der Zee wint titel Miss Teenager in Guatemala
31 juli 2017
Winnaressen Miss Beauty of Zeeland 2017
27 juli 2017
Lotte van der Zee wint titel Miss Teenager in Guatemala
31 juli 2017

Charina Bartels International Director Miss Beauty of the Netherlands

Charina Bartels is vanaf heden de International Director van Miss Beauty of the Netherlands. Charina is al sinds 3 jaar deel van de organisatie van Miss Beauty of the Netherlands. In 2014 was Charina de Nederlandse winnares en vertegenwoordigde Nederland in Maleisie bij Miss Tourism. Charina werd hier gekroond tot Miss Tourism Global 2014/2015. Vanaf 2015 organiseert Charina samen met Bjorn von Schomberg Miss Beauty of Gelderland en heeft zij al meerdere missen geholpen met de voorbereidingen voor de internationale verkiezingen. Zo won Tessa le Conge (Miss Beauty of Gelderland 2016) vorig jaar de internationale verkiezing Miss
Asia Pacific International! Vanaf nu zal Charina dit deel volledig voor haar rekening nemen. Wij zijn erg trots dat wij onze missen op deze manier op een zeer professioneel level kunnen voorbereiden, trainen en coachen voor en tijdens de internationale verkiezingen. Uiteraard willen we meer van Charina weten en stelden haar daarom enkele vragen.

In 2014 ging jij naar Maleisië om Nederland te vertegenwoordigen en niet zonder succes, kun je ons meer vertellen over je ervaring daar?
Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad in Maleisië, veel vriendinnen aan over gehouden waar ik nog steeds contact mee heb. Het mooiste van Maleisië was dat je zoveel in een korte tijd van een land ziet en een land leert kennen. Niet alleen van Maleisië heb ik veel geleerd maar ook veel over de andere landen en culturen van de deelneemsters. Een tijd die ik nooit zal vergeten.

Wat is jouw mooiste internationale ervaring? 
Het is heel moeilijk om een specifiek moment te kiezen, omdat alles wat je meemaakt bijzonder is. Als ik echt zou moeten kiezen dan is het toch dat als je op het podium staat tijdens de finale en dan je naam wordt omgeroepen dat je een titel hebt gewonnen.

Wat maakt het meedoen aan missverkiezingen volgens jou zo bijzonder? 
Wat het zo bijzonder maakt om mee te doen aan missverkiezingen is dat je er zoveel van leert en jezelf als persoon goed leert kennen. Mijn eerste ervaring met een missverkiezing was in 2012. Iedereen verklaarde mij voor gek dat ik meedeed met een missverkiezing. ‘dat past toch niet bij jou?’ kreeg ik continu te horen. Ik liep altijd met wijde broeken, sneakers en droeg geen make up. Door deel te nemen aan een missverkiezing leerde ik mezelf echt kennen en heeft mij dat als persoon op een positieve manier veranderd.

Hoe ga jij ervoor zorgen dat de missen internationaal zo goed mogelijk kunnen presteren? 
Ik wil dat de missen er een positief gevoel aan overhouden en hoe kun je dat bereiken. Om ze overal op voor te bereiden in het traject naar de internationale verkiezing. Ook het contact internationaal is erg belangrijk, natuurlijk zijn de missen elke dag in contact met de
deelneemsters maar af en toe is het ook fijn dat je een vertrouwd persoon hebt die je steunt en motiveert op de momenten dat ze het nodig hebben.

Wat is de belangrijkste les die jij de missen zal meegeven? 
Geniet van elk moment, je leeft maar één keer.

Wat is jouw doel?
Mijn doel is om zoveel mogelijk missen een fantastische tijd te laten beleven die ze later vol trots kunnen
doorvertellen aan hun kinderen en kleinkinderen.