BEAUXX – MOOI HAAR
3 april 2019
Nikki Prein eindigt bij de 10 mooiste van de wereld!
20 oktober 2019
BEAUXX – MOOI HAAR
3 april 2019
Nikki Prein eindigt bij de 10 mooiste van de wereld!
20 oktober 2019

Nederlandse Quishantely Leito wint titel Miss Teenager in Guatemala!

Nederlandse Quishantely Leito wint titel Miss Teenager in Guatemala

Mooiste Tiener van de wereld komt wederom uit Nederland!

De 18-jarige Quishantely uit Rotterdam won zondagmorgen in Guatemala de titel Miss Teenager. De Miss Teen of the Netherlands liet daarmee 40 missen uit andere landen achter zich.

De Rotterdamse werd vorig jaar al gekroond tot Miss Teen of Zuid Holland, terwijl ze nog nooit eerder ervaring had met modellenwerk of missverkiezingen. Ze werd gescout en besloot om mee te doen. Met succes, want ze won ook de landelijke verkiezing en werd Miss Teen of the Netherlands.

Tweede Internationale Titel voor Nederland

Quishantely mag zich vanaf nu een jaar lang Miss Teenager noemen. Twee jaar geleden won Lotte van der Zee dezelfde titel in Guatemala. Dat Nederland deze verkiezing wint is toch zeer bijzonder. In Guatemala doen namelijk voornamelijk de Latino landen mee. Veel missen kwamen daar met een heel team, sommige missen hadden wel 8 mensen met zich mee om hen te helpen en voor te bereiden. Quishantely haar moeder was aanwezig om te helpen en de organisatie van Miss Teen of the Netherlands hielp op afstand.

Eerbetoon aan Lotte van der Zee

Tijdens de verkiezing in Guatemala stond men ook stil bij het verlies van Lotte van der Zee. Men liet beelden zien van Lotte en er werd een minuut stilte gehouden. Dat Quishantely nu in de voetsporen van Lotte mag treden is daarom extra bijzonder. Vorig jaar nog zat Lotte zelf in de jury toen Quishantely won in Nederland. Quishantely geeft zelf aan “deze titel draag ik voor Lotte”.

Indruk maken tijdens de vragenronde

Quishantely maakte vooral indruk tijdens de vragenronde. Naast dat Quishantely een prachtige verschijning is liet zij hiermee ook zien dat zij een flinke dosis inhoud heeft. Zo spreekt zij zowel Spaans als Engels. De jury stelde haar de vraag wat haar grootste angst is. Quishantely antwoorde ‘Mijn grootste angst is dat ik mijzelf zou verliezen. Waardeer altijd wat je hebt in het leven. Het afgelopen jaar heb ik mijn vader verloren, de laatste maanden zat hij in een rolstoel maar zelfs toen was hij altijd positief. Wij zijn niet rijk, wij wonen gewoon in Rotterdam Zuid maar wij leven en het leven is je gegeven en daar moet je altijd het beste uit halen. ’ Afgelopen zomer is Quishantely geslaagd voor haar Havo diploma.

Toekomst

Quishantely leeft op dit moment nog in een roes en wat haar in de toekomst nog allemaal te wachten staat daar denkt ze nu nog even niet over na. Wat een ieder geval zeker is is dat zij zich een jaar lang Miss Teenager mag noemen en dat zij zeker meerdere malen terug zal reizen naar Latijns Amerika om haar plichten voor de verkiezing te vervullen. Tevens zal zij volgend jaar haar opvolgster mogen kronen.

Fotocredits:

Links: MJFotografieHV
Midden: Miss Beauty of the Netherlands
Rechts: Roy Froma Fotografie