Zinderende start voor Merel bij Miss Earth 2022
2 november 2022
Miss Beauty nieuwe eigenaar van licentie Miss International
3 maart 2023
Zinderende start voor Merel bij Miss Earth 2022
2 november 2022
Miss Beauty nieuwe eigenaar van licentie Miss International
3 maart 2023

Merel Hendriksen behoort tot de top 8 ‘s werelds mooisten

De 24-jarige Merel Hendriksen vertegenwoordigde dinsdagmiddag Nederland bij de één van de grootse internationale missverkiezingen ter wereld: Miss Earth. En met succes! Merel behaalde de top 8! Na 2 jaar een virtuele verkiezing, was het voor het eerst weer live in de Filipijnen  Maar liefst 86 landen namen deel aan de 22e editie van Miss Earth.

De streak van 6 jaar
Met Merels plaatsing heeft Nederland voor de zesde keer op rij de top 8/10/12 behaald: een wereldprestatie ten opzichte van grote pageantlanden zoals de Filipijnen, Venzuela en Colombia.De top 4 bestond uit Korea, Palestina, Australië en Colombia. De Koreaanse Mina Sue Choi ging er uiteindelijk met de titel vandoor en schreef historie door de eerste Miss Earth kroon te winnen voor haar land. Uiteindelijke uitslag:

Miss Earth: Korea – Mina Sue Choi
Miss Earth Air: Australië – Sheridan Mortlock
Miss Earth Water: Palestina – Nadeen Ayoub
Miss Earth Fire: Colombia – Andrea Aguilera

Once in a lifetime experience
Merel, die in het dagelijks leven werkt als sustainable interior designer, won in juli de spetterende finale van Miss Beauty of the Netherlands. Daardoor mocht ze Nederland vertegenwoordigen bij Miss Earth. De verkiezing duurde in totaal 1 maand. De eerste twee weken vond de competitie plaats vanuit Nederland. Hier werd onder andere de prejudging gehouden, die zorgt voor de top 20 plaatsing. Eenmaal in de Filipijnen zijn de 86 deelneemsters de Filipijnen doorgereisd voor rondes zoals de beachwear competition en long gown competition. Ook hebben ze diverse eco activities gedaan zoals het planten van bomen, beach clean ups en seminars.

Miss Earth behoort tot de drie grootste verkiezingen van de wereld (samen met Miss Universe en Miss World.