Koninklijke Marechaussee 26 Maart 2017
19 juli 2017
Spetterende Finale Miss Beauty of Zuid Holland 2017!
19 juli 2017
Koninklijke Marechaussee 26 Maart 2017
19 juli 2017
Spetterende Finale Miss Beauty of Zuid Holland 2017!
19 juli 2017

Castingdag Miss Beauty of Gelderland

Gelderland uit de ogen van Finaliste Miss Beauty of Gelderland Zoë Petrillo.

 

Ik stond vandaag heel zelfverzekerd op, met een glimlach trok ik mijn jurk aan en stapte met alle vertrouwen de auto in. Ja, dit kan ik wel dacht ik! Eenmaal aangekomen bij Van der Valk in Apeldoorn waar de casting zich plaatsvond, werd de zelfverzekerdheid al iets vervangen voor zenuwen… Oké dat is niet erg, beetje zenuwen zijn goed praatte ik mezelf aan. Bij de ingang werd ik vriendelijk ontvangen door voorgaande Missen en kreeg een nummerkaartje, die moest ik de rest van de dag ophouden. Ik werd doorverwezen naar de kleedkamer boven, waar alle deelneemsters zich klaar konden maken.

 

Ik liep de kleedkamer binnen en werd meteen zenuwachtig. Er waren zoveel mooie meiden… De een had mooie bruine ogen, de ander blauwe of een hele lieve lach. Niemand leek op elkaar! Ik legde mijn tas neer en wachtte nerveus tot we de zaal in werden geroepen. In de kleedkamer hing een beetje een gespannen sfeer, je kon wel merken dat iedereen het toch wel een beetje spannend vond. ‘’Meiden jullie mogen de zaal in!; Enthousiast en zenuwachtig sprong iedereen op en liep de zaal in. Charina Bartels, president van Miss Beauty of Gelderland stond ons te woord, ze legde ons uit hoe de dag zal gaan verlopen, wie de juryleden zijn en wat we konden verwachten. Na haar toespraak waren meteen alle zenuwen weg. Ze legde duidelijk uit, dat het ze gaat om wie jij bent qua innerlijk en uiterlijk. Iedereen is anders, en dat is juist het mooie! In de kleedkamer was de gespannen sfeer al iets gezakt, iedereen begon een beetje tegen elkaar te praten. We werden ingedeeld in groepjes van 4, en moesten per groep om de beurt de zaal in voor de voorstelronde daarna was de bikini ronde. Je kon wel merken dat niet iedereen zich daar helemaal op zijn gemak bij voelde. We stonden in een lange rij voor de deur te wachten tot alle groepen weer om de beurt naar binnen mochten. Terwijl ik daar stond te wachten ging ik maar een beetje neuriën en dansen. Tja wat moest ik anders doen? De andere deelneemsters deden al gauw mee, we begonnen met elkaar te kletsen en ik vergat meteen dat ik daar in mn bikini stond!

Nadat iedereen was geweest mochten we ons om kleden en was de eerste selectie. Er vielen toen een aantal meiden af, de groep was nu iets kleiner geworden… De laatste ronde voor vandaag was de Engelse vragen ronde. Het wachten tussendoor vond ik echt niet erg, je leerden ondertussen de andere meiden kennen en iedereen wenste elkaar nu ook succes etc. We hadden weer even een kleine pauze na de Engelse vragen ronde, zo kon de jury overleggen over de finalisten.

Daar stonden we dan, in een halve cirkel met Charina, Tessa (Miss Beauty of Gelderland 2016); Simone (Miss Teen of Gelderland 2016) tegenover ons. Hun handen waren gevuld met sjerpen, in die van Charina zat de lijst met alle namen van de finalisten. Ze bedankte ons heel lief voor de deelname, en dat als we niet door zouden zijn, je de moed niet moest opgeven, en het volgend jaar gewoon weer moet proberen!

 

Mijn naam werd als eerste opgenoemd, ik ben door!!! Vrolijk huppelde ik naar voren en mocht ik mijn sjerp in ontvangst nemen van Tessa. Zo werd het rijtje met alle finalisten opgenoemd. Ons avontuur is hier vandaag begonnen, met een hele leuke groep meiden gaan we de finale in!

Vandaag heb ik echt geleerd dat het gaat om wie jij bent, wees niet bang en daag jezelf uit!

 

X Zoe petrillo, Finalist Miss Beauty of Gelderland 2017