Interview Lisa Hulzebos | Miss Beauty of Drenthe 2024
1 maart 2024
Interview Mijntje Koopman | Miss Beauty of Gelderland 2024
4 maart 2024
Interview Lisa Hulzebos | Miss Beauty of Drenthe 2024
1 maart 2024
Interview Mijntje Koopman | Miss Beauty of Gelderland 2024
4 maart 2024

Interview Dana ten Have | Miss Teen of Gelderland 2024

Dana ten Have nam op vrijdag 15 december 2023 de kroon over van Janey Descendre en is de nieuwe Miss Teen of Gelderland 2024. Na haar winst stelden wij haar een aantal vragen om Dana beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Dana?
Hoi allemaal, Ik zal mijzelf even voorstellen! Mijn naam is Dana ten Have. Ik ben 18 jaar oud en woon in Nijmegen. Ik breng mijn tijd vaak door in de sportschool, hier kan ik namelijk lekker mijn energie in kwijt. Verder houd ik echt van films, het liefste horror (hoe enger, hoe beter hihi). Momenteel zit ik in mijn examenjaar van de opleiding tot tandartsassistente. Ik werk momenteel al 1,5 jaar in een tandartspraktijk en het geeft mij een heel goed gevoel dat ik mensen kan helpen. Als ik mijn opleiding heb afgerond wil ik graag mijn vwo diploma behalen en doorstuderen voor tandarts.

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
Mijn doel met de deelname aan deze missverkiezing is om mijn jongere ik trots te maken. Vroeger was ik heel onzeker en hield ik mij altijd bezig met wat andere van mij vonden. Door mee te doen aan Miss Beauty of the Netherlands wil ik aan mijzelf laten zien dat als je op jezelf focust en in jezelf gelooft je kan bereiken wat je wilt.

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
Ik wil graag aan de maatschappij meegeven dat het heel belangrijk is om op de mede mens te letten. Momenteel lijdt 1 op de 3 mensen aan mentale klachten. Het is een kleine moeite om aan andere te vragen hoe het met diegene gaat. Dit kan voor een ander heel veel betekenen. Ook al weet je soms niet hoe je iemand kan helpen, kan een luisterend oor al genoeg zijn! Ik hoop dat we samen mentale problemen meer bespreekbaar kunnen maken.

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Ik ben heel sociaal aangelegd. Hierdoor hoop ik veel nieuwe vriendschappen te sluiten met alle meiden. Ook ben ik heel leergierig, waardoor ik vrij snel nieuwe dingen onder de knie heb. Tijdens de verkiezing wil ik deze vaardigheden vooral gebruiken om er een heel gezellig traject van te maken en om de catwalk en chorografieën snel te kunnen leren.

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:
Ondanks dat ik altijd een heel verlegen en onzeker meisje was stond ik graag op verschillende podia. Het begon op mijn 3 jarige leeftijd. Toen begon ik met een dans optreden tijdens een wijkfeest. Inmiddels heb ik voor vele uitvoeringen op het podium gestaan zoals; het EK synchroonzwemmen, skill heroes als tandartsassistente, toneelstukken, een dans optreden in onder andere de Efteling en natuurlijk niet te vergeten Miss Beauty of Gelderland!

 

Wij wensen Dana heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @danatenhavex

Foto: Robin Shot