Interview Marieke Vermaat | Miss Teen of Noord-Holland 2024
25 maart 2024
Interview Sybèl Hoekman | Miss Teen of Overijssel 2024
29 maart 2024
Interview Marieke Vermaat | Miss Teen of Noord-Holland 2024
25 maart 2024
Interview Sybèl Hoekman | Miss Teen of Overijssel 2024
29 maart 2024

Interview Ylonka Strating | Miss Beauty of Noord-Holland 2024

Ylonka Strating nam op zondag 10 maart 2024 de kroon over van Ashley Pierau en is de nieuwe Miss Beauty of Noord-Holland 2024. Drie keer is scheepsrecht en dat geldt ook voor Ylonka! In 2021 en 2023 deed zij namelijk al eerder mee bij Overijssel en Noord-Holland en werd ze 1st runner-up. Na haar winst dit jaar stelden wij haar een aantal vragen om Ylonka beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Ylonka?
Ik ben Ylonka Strating en ik ben 22 jaar. Ik woon in Amsterdam en ik volg een dubbele Master of Science: Facility & Real Estate Management aan de University of Greenwich in Londen en Saxion Deventer. Naast mijn studie ben ik werkzaam als Client Manager bij een vastgoed bedrijf in Amsterdam. Mijn hobby’s zijn fitnessen, bezig zijn met de miss verkiezing, tijd doorbrengen met mijn hondje in het park, tekenen, winkelen, make-up en terrassen.

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
Door de jaren heen heeft Miss Beauty me zoveel geleerd om trots te zijn op wie je bent en om nooit op te geven. Het verder ontdekken van mijn eigen kracht, deze omzetten in zelfvertrouwen en doorgroeien als Miss is mijn doel. Dit is iets waar ik al jaren naartoe werk en is een ontwikkeling die ik nooit wil stoppen. Het verleggen van mijn grenzen, out of the box denken en mezelf opnieuw uitdagen tijdens het landelijke traject zijn stappen die ik wil zetten. Dit alles met als doel mezelf steeds beter op de kaart te zetten en anderen te inspireren. Ik wil laten zien dat niets onmogelijk is en het najagen van je dromen ontzettend belangrijk is.

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
Mijn boodschap is eigenlijk heel simpel: geef nooit op en volg altijd je dromen, ongeacht wat anderen denken. Nadat ik twee keer achter elkaar de First Runner-Up titel behaalde, heb ik nooit opgegeven en ben ik altijd mijn eigen droom achterna gegaan. Alles gebeurd met een reden en het bood mij nieuwe kansen om mijzelf weer door te ontwikkelen en te groeien. Dit jaar mag ik vol trots mijn provincie Noord-Holland vertegenwoordigen bij Miss Beauty of the Netherlands 2024 en is na hard werken en nooit opgeven mijn droom uitgekomen! Het is niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk is al het het harde werk het waard! Mijn passie voor missverkiezingen is met de dag alleen maar gegroeid en hebben me afgelopen jaren gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Buiten mijn liefde voor deze missverkiezing, geloof ik dat biodiversiteit de sleutel is tot het voortbestaan van ons ecosysteem en dat dit dus ontzettend belangrijk is. We hebben de verantwoordelijkheid om onze aarde te beschermen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de toekomstige generaties. Daarom wil ik graag het belang van biodiversiteit onder de aandacht brengen en een inspiratiebron zijn voor anderen. Ook hierin wil ik niet opgeven en echt proberen het verschil te maken. Mijn doel is om anderen te inspireren tot actie en om twee keer bij jezelf na te denken voordat je wat doet.

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Mijn doorzettingsvermogen, mijn perfectionisme, mijn leergierigheid en vooral mijn oprechte plezier wat ik uit deze missverkiezing haal. Deze eigenschappen vormen voor mij de perfecte combinatie om echt alles uit het traject te gaan halen en er volop van te genieten. Ik wil er echt alles aan gaan doen om Noord-Holland dit jaar goed op de kaart te zetten en echt mijn eigen persoonlijkheid uit te stralen. Er is namelijk niets mooiers dan jezelf zijn en dat ga ik ook zeker laten zien!

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:
Al vanaf kinds af aan is het mijn droom om op een groot podium te staan en een provincie of land te vertegenwoordigen bij een missverkiezing. Het voelt soms nog steeds onwerkelijk dat ik de titel Miss Beauty of Noord-Holland 2024 mag dragen, maar ik ben er zo ontzettend dankbaar voor en ik ben helemaal klaar voor de nieuwe stap. Op naar Miss Beauty of The Netherlands 2024!

 

Wij wensen Ylonka heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @ylonkastrating

 

Foto: Longjoy Photography