Interview Charleigh Langhout | Miss Beauty of Utrecht 2024
21 maart 2024
Interview Ylonka Strating | Miss Beauty of Noord-Holland 2024
25 maart 2024
Interview Charleigh Langhout | Miss Beauty of Utrecht 2024
21 maart 2024
Interview Ylonka Strating | Miss Beauty of Noord-Holland 2024
25 maart 2024

Interview Marieke Vermaat | Miss Teen of Noord-Holland 2024

Marieke Vermaat nam op zondag 10 maart 2024 de kroon over van Indy Stolp en is de nieuwe Miss Teen of Noord-Holland 2024. Na haar winst stelden wij haar een aantal vragen om Marieke beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Marieke?
Ik ben Marieke Vermaat, ik ben 16 jaar oud en ik woon op een boerderij in Wieringerwerf met heel veel leuke huisdieren. Ik zit op het Horizon College in Heerhugowaard en doe de opleiding, E-Commerce Manager niveau 4. Ik werk in de horeca als bijbaan met mijn super leuke collega’s in een Chinees restaurant. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, winkelen en leuke dingen doen met mijn zus, zij is niet alleen mijn zus maar ook mijn beste vriendin!

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
Ik wil heel graag mijn advocacy Bodyshaming en online pesten met iedereen delen. Ik ben zelf jaren lang gepest vanwege mijn lichaam, door mee te doen aan Miss Beauty of the Netherlands is mijn zelfvertrouwen gelukkig gegroeid, al heb ik nog steeds wel eens mijn onzekere momenten. Door mee te doen heb ik zoveel lieve, mooie mensen om me heen gekregen, zij zijn echt een voorbeeld voor me geworden en ik hoop nog heel veel van ze te mogen leren.

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
Met de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing heb ik een groot platform gekregen om me in te zetten voor een goed doel. Ik wil me dan ook heel graag sterk maken tegen Bodyshaming en online pesten, ik heb hiervoor al mijn eigen collecte gestart samen met StopPestenNU. Ik hoop hiermee anderen te kunnen helpen zodat er betere voorlichting kan worden gegeven op basisscholen en middelbare scholen. Iedereen is prachtig op een eigen manier, laten we elkaar respecteren om ieders unieke eigenschappen.

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Door mijn persoonlijke verhaal te delen heb ik niet alleen het zelfvertrouwen maar ook de kracht en doorzettingsvermogen om anderen te inspireren en te motiveren om op te komen tegen Bodyshaming en online pesten.

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:
Een bijzonder feitje over mij is dat ik niet alleen gek ben op piano spelen maar ook op lassen! En een ander feitje over mij, is dat ik gek ben op eten en altijd trek heb in wat lekkers, mijn lieve zus is gelukkig gek op koken en maakt altijd lekkere dingen voor mij!

 

Wij wensen Marieke heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @mariekevermaatx

 

Foto: Longjoy Photography