Beautysalon SHine is de nieuwe hoofdsponsor van Miss Beauty of Drenthe
3 november 2021
Een brief naar Saartje haar jongere zelf
9 december 2021
Beautysalon SHine is de nieuwe hoofdsponsor van Miss Beauty of Drenthe
3 november 2021
Een brief naar Saartje haar jongere zelf
9 december 2021

Top 8 plaatsing voor Saartje Langstraat bij Miss Earth

De 20-jarige Saartje Langstraat uit Rotterdam vertegenwoordigde zaterdagnacht Nederland bij de één van de grootse internationale missverkiezingen ter wereld: Miss Earth. En met succes! Saartje behaalde de top 8!  Extra bijzonder: het was een internationale virtuele missverkiezing vanwege het coronavirus. Maar liefst 89 landen namen deel aan de 21e editie van Miss Earth.  

De streak van 5 jaar
Met Saartje’s plaatsing, heeft Nederland voor de vijfde keer op rij de top 8/10/12 behaald. Het enige andere land die dit ook heeft behaald, is de Filipijnen. Niek gek voor een klein land als Nederland! De top 4 bestond uit Chile, USA, Belize en Thailand. Belize’s Destiny Wagner ging er uiteindelijk met de titel vandoor en schreef historie door de eerste internationale kroon te winnen voor haar land. Uiteindelijke uitslag:

Miss Earth: Belize – Destiny Wagner
Miss Earth Air: USA – Marisa Butler
Miss Earth Water: Chile – Romy Denecken van der Veen
Miss Earth Fire: Thailand – Baitong Jareerat

Virtuele misservaring op de bank
Saartje, die in het dagelijks leven International Media and Communication and Philosophy, studeert aan de Erasmus universiteit in Rotterdam, won in augustus de spetterende finale van Miss Beauty of the Netherlands. Daardoor mocht ze Nederland vertegenwoordigen bij Miss Earth. De verkiezing duurde in totaal 1.5 maand. De afgelopen 1,5 maand zijn de ‘normale’ rondes uitgezonden zoals de galaronde, talentenronde bikinironde en de intelligentieronde. In het voortraject won zij al de talentenronde en de bikinironde! Alle competities voor de finale waren al opgenomen en ingezonden maar toch bleef het zaterdagnacht enorm spannend.

Wegens het Corona virus is dit jaar wederom besloten om de jaarlijkse Miss Earth verkiezing virtueel te houden. Miss Earth behoort tot de drie grootste verkiezingen van de wereld (samen met Miss Universe en Miss World.

Foto’s: The Light Portraits
Final gown: Laperle