Interview Roos Pruijsen | Miss Teen of Zuid-Holland 2024
21 februari 2024
Interview Lisa Hulzebos | Miss Beauty of Drenthe 2024
1 maart 2024
Interview Roos Pruijsen | Miss Teen of Zuid-Holland 2024
21 februari 2024
Interview Lisa Hulzebos | Miss Beauty of Drenthe 2024
1 maart 2024

Interview Daniëlle Blaak | Miss Teen of Drenthe 2024

Daniëlle Blaak nam op zaterdag 23 december 2023 de kroon over van Josje Meertens en is de nieuwe Miss Teen of Drenthe 2024. Na haar winst stelden wij haar een aantal vragen om Daniëlle beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Daniëlle?
Mijn naam is Daniëlle Blaak. Ik woon in Emmen en ik ben 15 jaar oud. Ik werk elk weekend in de snackbar van het recreatiepark vlak bij ons huis. Mijn hobby is sporten. Ik vind het heel fijn mijn energie kwijt te kunnen met sporten en daarom ben ik vaak te vinden in de sportschool. Ik zit nu in leerjaar 4 Havo op het Esdal college Oosterstraat in Emmen. Iets waar ik elk jaar heel erg naar uitkijk is op vakantie gaan met mijn familie. Ik hou van reizen en ik wil graag veel van de wereld zien.

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
Ik wil vooral volop genieten van de komende tijd waarin ik veel nieuwe ervaringen kan opdoen. Tijdens het traject hoop ik veel te leren over mijzelf. Ik zie er naar uit om de andere Missen te ontmoeten, dan brengt vast en zeker weer nieuwe vriendschappen met zich mee.

Ik ga mij ook weer inzetten voor het goede doel. Ik vindt het erg interessant wat goede doelen kunnen betekenen voor de maatschappij. Tijdens het regionale traject heb ik hierover veel geleerd en zie ik dat goede doelen veel kunnen betekenen voor de samenleving. Doordat wij bij Miss Beauty hier geld voor ophalen kunnen zij die steun bieden aan mensen die dit nodig hebben. Ik heb gemerkt dat ik dit erg belangrijk vindt en hier ook veel van leer. Het is super leuk dat wij tijdens het traject bij een paar goede doelen op bezoek gaan.

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
De boodschap die ik graag wil overbrengen in het Nederlandse traject is dat we elkaar allemaal in onze waarde laten. Meningen en opmerkingen van anderen kunnen je leven persoonlijk heel erg beïnvloeden, dit kan positief zijn maar heel vaak ook negatief. Ik vind het belangrijk dat we wat vaker aan elkaars gevoelens denken en bewuster worden met wat we tegen of over elkaar zeggen. Hier sta ik voor en zou dit graag ook meer over willen brengen naar anderen.

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Mijn favoriete eigenschap is dat ik enorm enthousiast kan zijn over van alles wat mij blij maakt. Door mijn enthousiasme merk ik dat dit, in meerdere opzichten, in een groep op een positieve manier kan bijdragen. Ik ben positief ingesteld en probeer het beste van alles te maken. Wat ik vaak van andere hoor dat ik een goede babbel heb en weet waar ik over praat. Ik krijg hierover vaak complimenten van volwassen en dat vind ik leuk om te horen.

Je kunt mij het beste omschrijven als een zeer gedreven persoon waarbij ik altijd voor het maximaal haalbare ga. Wanneer ik voor mezelf weet dat ik het beste uit mijzelf heb gehaald dan kan ik er altijd op een goede manier op terug kijken. Ook wanneer iets misschien niet helemaal zo loopt als ik het graag zou willen.

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:

Een paar leuke feitjes over mezelf:
– Ik sta altijd vooraan omdat ik dat leuk vindt en niets wil missen. Dit kan overal zijn: in de klas, optreden of b.v. een excursie; ik ben vooraan te vinden!
– In 2020 heb ik de voorleeswedstrijd op de basisschool in groep 8 gewonnen. Daarna mocht ik meedoen met de regionale voorleeswedstrijd in Emmen met andere scholen waar ik ook 1e ben geworden.
– Veel mensen schatten mij ouder in dan ik ben, misschien komt dit door mijn goede make-up skills of omdat ik met mijn 1.80m toch wel lang ben voor een 15-jarige.
– Ik heb op meerdere sporten gezeten maar het beste was ik in dansen en turnen. Dansen vind ik geweldig en ik kan dan ook niet wachten om te starten met het aanleren van de dans routines voor de Nederlandse finale.
– Mijn eerste baantje had ik op mijn 14e, oppassen op kinderen. Dat is tot nu het allerleukste baantje omdat ik het altijd reuze gezellig heb met mijn oppaskinderen en we altijd veel plezier maken. Het is één grote dolle bende als ik op de kinderen pas.

Wij wensen Daniëlle heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @danielleblaak

Foto: Joris Brouwer Fotography