Interview Esmee Vloet | Miss Teen of Limburg 2024
19 maart 2024
Interview Elmira Wildeboer | Miss Teen of Utrecht 2024
21 maart 2024
Interview Esmee Vloet | Miss Teen of Limburg 2024
19 maart 2024
Interview Elmira Wildeboer | Miss Teen of Utrecht 2024
21 maart 2024

Interview Floortje Slot | Miss Beauty of Limburg 2024

Floortje Slot nam op zaterdag 24 februari 2024 de kroon over van Sara Balic en is de nieuwe Miss Beauty of Limburg 2024. Na haar winst stelden wij haar een aantal vragen om Floortje beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Floortje?
Mijn naam is Floortje Slot en afgelopen 1 maart ben ik 19 jaar oud geworden. De kroning op 24 februari tot Miss Beauty of Limburg was dus echt een vervroegd verjaardagscadeautje!

Ik woon vanaf mijn kleutertijd in een dorpje Grubbenvorst in het mooie Limburg. Momenteel ben ik in mijn examenjaar voor de opleiding Fashion Product Coördinator aan het Summacollege in Eindhoven. Een opleiding die ontzettend bij mij aansluit aangezien ik me helemaal kan vinden in de styling van kleding. Verder heb ik ook een hele lange tijd bij Helemaal JIJ gewerkt, een vintage kledingwinkel in het hartje van Venlo. Bij deze trendy preloved fashion winkel heb ik tijdens het Limburgse Miss Beauty traject een mega leuke actie gehouden om geld in te zamelen voor de LINDA.Foundation. Voor deze leuke samenwerking ben ik ontzettend dankbaar. In de weekenden vind ik het ontzettend leuk om met vriendinnen lekker op het terras te zitten en bij te kletsen, daar kan ik echt van genieten!

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
Tijdens het Limburgse traject heb ik voor mezelf al enorme stappen ondernomen waar ik heel trots op ben. Ik heb namelijk zelf ontzettend lang gestruggled met zware acne, wat me jarenlang heeft tegengehouden in alles wat ik wilde doen en ondernemen. Als een meisje van 16/17 jaar wil je gewoon je leven leiden zonder je iedere dag druk te maken over hoe je huid eruitziet en hoe je jezelf zover krijgt om iedere dag weer de deur uit te gaan. Ik heb zoveel feestjes, sleepovers en leuke activiteiten gemist. En als ik daar nu op terugkijk had ik het zo graag anders gedaan. Nog heel recent voorafgaand aan het Limburgse traject had ik nog vaak momenten waarop ik onzeker was over mijn huid. Ondanks dat heb ik toch de stap gezet om het traject aan te gaan! Tijdens deze leerzame periode heb ik mijn persoonlijke verhaal gedeeld met de wereld. Iets wat ik hiervoor nooit had gedurfd. Als ik daarop terugkijk, ben ik trots op de boodschap die ik iedereen heb meegegeven om te genieten van ieder moment en dat niets je mag tegenhouden om je dromen na te jagen.

Die trainingsmaanden hebben mij zelfvertrouwen gegeven en heb ik mij positief ontwikkeld op heel veel verschillende fronten, denk aan presenteren, dans en communicatie. Met uiteindelijk ook als doel met het hele team een top show neer te zetten, daar heb ik enorm van genoten! Ik sta dan ook te popelen voor het volgende traject; Miss Beauty of the Netherlands en sta open voor alle uitdagingen die nog gaan komen!

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
Zoals ik al eerder vertelde heb ik een lange tijd bij een enorm leuke vintage winkel gewerkt. Dit heeft tijdens het Limburgse traject de doorslag gegeven om het onderwerp Fast Fashion te kiezen voor mijn advocacy. Dit trek ik heel erg graag door naar het Nederlandse traject. Het is belangrijk dat vooral onze generatie bewust wordt van de impact van Fast Fashion op onze wereld. Het is een prachtige plek maar helaas door de onder andere: waterverspilling, enorme CO2 -uitstoot en niet te vergeten de maar al te grote afvalberg die steeds groter wordt als we niet met zijn allen een steentje bijdragen! Denk aan vintage shoppen en kleding verkopen in de vele winkels of bijvoorbeeld via Vinted (wat bij veel jongeren bekend is) zijn al ontzettende goede opties om een steentje bij te dragen aan dit maatschappelijke probleem.

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Wat mij uniek maakt is dat als ik een doel voor ogen heb ik mij er 200% voor inzet! Ook ben ik ontzettend leergierig en vind ik het mega leuk om mijn eigen ontwikkeling te zien. Als ik kijk naar het Limburgse traject is de persoonlijke groei echt bizar die ik heb meegemaakt. Dus ik kan echt niet wachten wat het Nationale traject brengt met alle lieve meiden, ik ben er helemaal klaar voor!

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:
Een leuk feitje is dat we al jaren op wintersport gaan en het echt mijn favoriete weekje weg is, daardoor heb ik nu al een aantal jaren het doel voor ogen om een keer mijn Anwärter (diploma voor skilerares ) te halen. Dit zou me echt ontzettend gaaf lijken om de jongere generatie het plezier te geven wat het mij ook al jaren geeft :)!

 

Wij wensen Floortje heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @floortjeslot

 

Foto: The Light Portraits