Interview Miss Teen of Utrecht 2020/2021 – Lotte van Mispelaar
18 januari 2021
Interview Miss Teen of Noord-Holland 2020/2021 – Michelle Krijnen
21 januari 2021
Interview Miss Teen of Utrecht 2020/2021 – Lotte van Mispelaar
18 januari 2021
Interview Miss Teen of Noord-Holland 2020/2021 – Michelle Krijnen
21 januari 2021

Interview Miss Beauty of Noord-Holland 2020/2021 – Dilayla Kurt

De 21-jarige Dilayla Kurt mag zich sinds een paar weken de gloednieuwe Miss Beauty of Noord-Holland 2020/2021 noemen. Wij stelden ook Dilayla een aantal vragen om meer over haar te weten te komen. Bijvoorbeeld hoe het was om deel te nemen aan de allereerste virtuele finale van Miss Beauty of Noord-Holland!

Dilayla, gefeliciteerd! Stel je eens even voor:
Mijn naam is Dilayla Kurt, ik ben 21 jaar en kom uit Hoofddorp. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van mijn hbo-opleiding international fashion & management. Ook ben ik bezig met mijn eigen onderneming waar jullie binnenkort meer over horen!

Dit jaar was de finale van Noord-Holland voor het eerst in de geschiedenis online. Hoe was dat?
De finale was dit jaar natuurlijk anders. In het begin vond ik dit heel erg jammer omdat we het niet konden ervaren zoals het hoorde, maar de organisatie heeft het onwijs goed aangepakt en ons toch zonder publiek een mooi moment laten beleven om te stralen! Ook werden we tijdens de opnames door ze aangemoedigd en dit gaf me extra energie en hielp mij enorm om 100% te geven en plezier te hebben.

Ondanks dat de finale online werd uitgezonden, was het echt een leuke en geweldige ervaring! Wat ik fijn vond was dat ik samen met mijn familie de finale kon kijken en we met z’n allen in spanning moesten wachten op de uitslag. Toch wel mooi om zo’n bijzonder en mooi moment te delen met de mensen die ik lief heb.

Dat is zeker bijzonder! Wat heb je als eerste gedaan toen je de titel won?
Toen ik de titel won barstte ik in tranen uit van alle zenuwen en blijdschap. Ik was echt overdonderd toen ik hoorde dat ik de titel had gewonnen en kon het nog niet geloven, zo verrast was ik. Dit mooie moment maakte me onwijs trots dat ik hieraan heb meegedaan, mezelf heb kunnen ontwikkelen en het zo ver heb mogen schoppen. Het is zeker een moment om nooit te vergeten.

En nu op naar het Nederlandse traject! Wat hoop je te bereiken met jouw deelname?
Ik hoop een positieve invloed uit te kunnen oefenen op anderen. Door mee te doen aan deze verkiezing was ik veel meer bezig met het milieu door zelf al kleine stappen te ondernemen. Daarnaast krijg ik tijdens mijn opleiding elke dag mee hoeveel negatieve impact de fashion industrie heeft op het milieu. Mijn doel is om daar meer bewustzijn voor te creëren en mensen kan inspireren om over te stappen naar een duurzamere kledingkast. Milieubewust leven kan namelijk al door heel veel kleine stappen!

Een vrouw met een missie zo te horen. Wij wensen jou heel veel succes bij het traject van Miss Beauty of the Netherlands.

Wil je de reis van Dilayla volgen? Hou haar dan in de gaten op Instagram via: @dilayakurt

Fotograaf: LongJoy Photography