Interview Miss Beauty of Utrecht 2020/2021: Romy Hoeks
12 januari 2021
Interview Miss Teen of Utrecht 2020/2021 – Lotte van Mispelaar
18 januari 2021
Interview Miss Beauty of Utrecht 2020/2021: Romy Hoeks
12 januari 2021
Interview Miss Teen of Utrecht 2020/2021 – Lotte van Mispelaar
18 januari 2021

Interview Miss Intercontinental of Noord-Holland 2020/2021 – Solange Dekker

Jullie hebben haar al in diverse kranten kunnen spotten of misschien zelfs op TV of radio. Een ding is zeker, om deze mooie meid kan je niet heen: Solange Dekker. Op 20 december won zij de titel van Miss Intercontinental of Noord-Holland en heeft daarmee de eer om haar provincie te vertegenwoordigen bij Miss Beauty of the Netherlands. Wij wilden natuurlijk meer over haar weten!

Solange, welkom bij Miss Beauty of the Netherlands! Stel je eens voor:
Ik ben 24 en woon in Amsterdam centrum. In het dagelijks leven ben ik de Hostess with the Mostest, wat inhoud dat ik de head hostess & head reservations ben en jouw avond onvergetelijk maak! Hiernaast ben ik vrijwilligster bij TRANSAMSTERDAM. Een organisatie die (trans)personen helpt d.m.v kunst, cultuur en lifestyle en werkt aan meer acceptatie en inclusiveness voor Nederland.

Wat was jouw eerste reactie nadat je Miss Intercontinental of Noord-Holland won?
Ik ging helemaal uit mijn dak! Ik kon het nauwelijks geloven. Ik was heel dankbaar, vooral aan mezelf én de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en in mij hebben geloofd. Het heeft misschien voor mij nog zelfs een iets zwaardere lading gehad toen ik won, omdat ik hiermee geschiedenis heb geschreven. Het eerste wat ik deed was genieten van mijn winst en heb meteen de media ingeschakeld. Hoe groter het platform wordt, hoe meer mensen ik kan helpen om een nog veiliger en inclusive Nederland te maken.

Wat mooi! Is dat ook jouw reden om mee te doen aan Miss Beauty of the Netherlands?
Ik wil meer acceptatie, veiligheid en bewustwording creëren met mijn deelname. Als eerste transvrouw kan ik laten zien dat wij net zo veel recht en kans zouden moeten hebben als elk andere deelneemster. Hiernaast kan ik door het platform wat mij gegeven is het doel uitwerken waar ik al jaren mee bezig ben, namelijk mensen bereiken die hulp nodig hebben die worstelen met hun genderidentiteit, depressieve gevoelens en gepeste mensen. Omdat deze problemen niet alleen in de LGBTIQ+ community voortkomen is het een prachtige kans om via Miss beauty of the Netherlands een andere doelgroep te kunnen helpen.

Vertel! Wat maakt jou uniek tussen alle deelneemsters?
Ik ben enorm leergierig en geïnteresseerd in talen en cultuur. Momenteel ben ik bezig om 2 talen te leren en wil ik uiteindelijk meer dan 10 talen kunnen spreken! Een grote droom van mij is om een wereldreis te kunnen maken en van elk land waar ik naartoe ga de taal en cultuur te leren, om mensen een inzicht te geven wat er in de wereld speelt en hier een film of documentaire over maken.

Dankjewel Solange! Wij wensen jou onwijs veel succes en plezier in het traject van Miss Beauty of the Netherlands!

Wil je reis van Solange volgen? Hou haar dan in de gaten op Instagram via: @theamazonsolange