Miss Beauty of the Netherlands nieuwe eigenaar Miss Universe Netherlands
19 februari 2024
Interview Roos Pruijsen | Miss Teen of Zuid-Holland 2024
21 februari 2024
Miss Beauty of the Netherlands nieuwe eigenaar Miss Universe Netherlands
19 februari 2024
Interview Roos Pruijsen | Miss Teen of Zuid-Holland 2024
21 februari 2024

Interview Roos Hoppenbrouwers | Miss Beauty of Zuid-Holland 2024

Roos Hoppenbrouwers nam de kroon over op zondag 3 december 2023 van Sasha Verhoef en is de nieuwe Miss Beauty of Zuid-Holland 2024. Roos is geen onbekende bij Miss Beauty, want vorig jaar behaalde zij de top 8 bij Miss Beauty of Zuid-Holland 2023. Na haar winst dit jaar stelden wij haar meteen een aantal vragen om Roos beter te leren kennen.

Vertel eens wat over jezelf Roos?
Hallo, ik ben Roos Hoppenbrouwers ik ben 18 jaar en ik kom uit Zoeterwoude. Ik studeer HBO Hotel- & Eventmanagement in Amsterdam. Ik heb al veel shoots mogen doen en er staan nog veel meer gave dingen op de planning. Verder besteed ik mijn dagen aan Miss Beauty. Ik ben veel bezig met mijzelf verbeteren, werken aan mijn advocacy en mijzelf presenteren op social media. Ook vind ik het leuk om bezig te zijn met het spelen van piano. En ik heb laatst een nieuwe hobby ontdekt namelijk mijn eigen gel nagels zetten. Iets wat ik ook heel gaaf vind om te doen is het organiseren van evenementen. Dit heb ik tijdens het traject van Miss Beauty of Zuid-Holland 2024 ook een aantal keer gedaan om geld in te zamelen voor de LINDA.foundation en daar haalde ik enorm veel energie uit. En het is natuurlijk ook lekker toepasselijk bij mij studie. 

Wat wil je bereiken voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling) met het meedoen aan deze verkiezing?
Ik wil tijdens mijn deelname aan Miss Beauty of the Netherlands echt het beste uit mijzelf halen. Net zoals dat ik alles heb gegeven tijdens het traject van Zuid-Holland wil ik bewijzen dat ik dat nu weer ga doen. Ik merk nu al aan mijzelf dat ik zoveel sterker in mijn schoenen sta dan voor mijn deelname aan missverkiezingen. Dit wil ik alleen nog maar meer verbeteren. Ook heb ik geleerd dat hoe spannend het misschien ook lijkt om die ene stap te zetten, je het toch moet doet. Ik wil leren maar ook echt genieten van dit traject en uiteindelijk hoop ik  uit te bloeien tot de mooiste versie van Roos die er is. 

Welke boodschap wil je overbrengen aan de maatschappij tijdens het Nederlandse traject en waarom?
Ik wil mensen laten zien dat een missverkiezing over zoveel meer gaat dan alleen maar de “beauty”. Het gaat ook over de mindset die je hebt, over je doorzettingsvermogen, en je sprankelende innerlijk. Maar het gaat ook over wat jij belangrijk vindt en wat jij mee wilt geven aan de wereld. Iets wat ik heel erg belangrijk vind is mijn advocacy: “in strijd tegen Fast Fashion”. Ik zou het mooi vinden als ik mensen hier wat van mee mag geven en dat ik mensen zich hier ook bewuster van kan maken. Ik hoop echt dat we met zijn allen kunnen werken aan een schonere en eerlijkere wereld. 

Welke eigenschappen maken jou uniek en hoe wil jij dit gaan inzetten in de verkiezing?
Iets wat mij uniek maakt is dat ik echt niet opgeef als ik iets heel erg graag wil. Ik blijf altijd loyaal aan mijn doelen en dromen. Dit doorzettingsvermogen ga ik zeker tonen tijdens het traject van Miss Beauty of the Netherlands. Maar ik zal dit nooit ten kosten laten gaan van andere. Ik vind het echt belangrijk om ook andere finalisten de ruimte te geven om het beste uit zichzelf te halen tijdens dit fantastische traject. Ook ben ik altijd erg positief geweest tijdens het traject van Zuid-Holland en deze positiviteit neem ik zeker mee naar het traject van Nederland. 

Vertel een leuk feitje of een bijzonder verhaal over jezelf:
Iets wat ik nog aan bijna niemand heb verteld is dat ik anderhalf jaar geleden werd  afgewezen bij een modellenbureau omdat ze mijn uiterlijk “te saai” vonden. Precies op dat moment zag ik de missverkiezing “Miss Beauty of Zuid-Holland” tegen komen op instagram. Toen dacht ik “waarom probeer ik het niet gewoon?” En ik besloot mij in te schrijven voor Miss Teen of Zuid-Holland 2023. Met veel trots eindigde ik op een 7e plaats. Door het gemis van het traject besloot ik nogmaals deel te nemen en werd ik afgelopen December gekroond tot Miss Beauty of Zuid-Holland 2024. Met mijn verhaal wil ik echt een voorbeeld geven dat je nooit je dromen mag op geven. Ondanks dat het soms misschien even tegen zit. Geloof in jezelf en dan zal de wereld geloven in jou. Veel liefs, Roos 

Wij wensen Roos heel veel succes bij Miss Beauty of the Netherlands.
Volg haar avontuur op Instagram via: @roos.hbs

Foto: RDJ Fotografie